Nieuwe en enthousiaste uitbaters voor bekend volkscafé Den Trimard in Houthulst: “We kiezen voor een dagcafé”

Cindy Van der Heyden en Giovanni Hansebout, de nieuwe uitbaters van Den Trimard. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Het bekende en geliefde café Den Trimard zat zonder uitbaters. De vorige moesten het café na twee jaar opgeven omwille van hun gezondheid. De nieuwe uitbaters willen het café terugbrengen naar zijn oorspronkelijke gemoedelijkheid.

Giovanni Hansebout (39) en Cindy Van der Heyden (42) verwelkomen iedereen met de glimlach. Cindy is het vaste gezicht achter de tapkraan. Eerder hielp ze de kantine van KWS Houthulst bemannen. Voor dit avontuur werkte Cindy bij een koerierdienst. Giovanni komt wel eens bijspringen na zijn dagtaak als vrachtwagenchauffeur. Daarnaast is hij ook de trainer van de B-ploeg van KWS Houthulst. Hij hield al vijf jaar een café in Kortemark open en heeft dus ook de nodige ervaring. Het nieuw samengesteld gezin heeft samen 6 kinderen waarvan er al enkelen de deur uit zijn.

“Ik wou altijd al graag café houden”, zegt Cindy. “Toen ik in de kantine werkte, begon het meer en meer te kietelen en toen kregen we ineens het bericht dat er uitbaters gezocht werden voor Den Trimard. Dat bericht kwam er op dinsdag, op woensdag zijn we de zaak gaan bekijken en hebben we meteen samen beslist om ervoor te gaan. De volgende week kregen we de sleutel en op woensdag waren we open. Het ging razendsnel.”

“Ook onze kinderen vinden het leuk”

Het café wordt opnieuw een dagcafé. “Terwijl het de laatste jaren veeleer een avondcafé was, willen wij het opnieuw tot een dagcafé omvormen, een café waar men ‘s morgens vroeg met koffie kan beginnen, tegen de middag een aperitiefje nemen, in de namiddag van koffie of thee genieten en ‘s avonds een slaapmutsje drinken. Iedere donderdag serveren we verse huisgemaakte soep”, vertelt Cindy. “We zijn op dinsdag en donderdag doorlopend open van 9.30 uur tot omstreeks 23 uur, op vrijdag van 9.30 tot in de vroege uurtjes, op zaterdag en zondag is iedereen welkom van 10 uur tot in de vroege uurtjes en op woensdag openen we van 13 uur tot ongeveer 23 uur. Op maandag zijn we gesloten. Wie ons wil contacteren kan dit via Facebook.” Het aanbod is uitgebreid: van een fris pintje tot een streekbiertje en koffie of thee. Wie wat sterkers wil, kan de cocktail maison proberen, een absolute aanrader. Uiteraard zijn er ook andere sterke dranken verkrijgbaar. Voor wie het liever zonder alcohol wil, is er een uitgebreid assortiment frisdranken. Voor de kleine honger of goesting zijn er croques, droge worst en chips.

Speeltoestellen

“We willen vooral een plaats zijn waar iedereen welkom is en waar gezinnen zich thuis voelen. Voor de kindjes is er speelgoed beschikbaar en we willen tegen de zomer speeltoestellen plaatsen. We gaan nu eerst kijken voor een terrasverwarmer en een partytent voor de rokers, zodat die niet in de regen en de kou buiten moeten staan”, legt Giovanni uit.

“We bieden geen gokspelen aan, maar men kan wel op de pietjesbak spelen, op de tafelvoetbal en we zijn ook aan het kijken of er voldoende ruimte is voor een tapbiljart. Daarnaast kan men hier ook de pronostiek voor KWS Houthulst invullen en indienen en de voetbaluitslagen zullen hier bekend gemaakt worden. Een serieuze babbel of een luchtig gesprek, samenkomen of samen feesten, het kan allemaal in dit gewone café.”

Fotomuur

“We verwelkomen heel graag verenigingen en staan open voor voorstellen van hun kant. Ook de jeugd is welkom maar uiteraard serveren we geen alcohol aan minderjarigen. We zorgen voor een gezellige sfeer en zullen ook kerstavond, Kerstmis en oudejaarsavond samen met de klanten vieren om dan in de late namiddag van nieuwjaarsdag terug open te doen. Er zal een fotomuur komen met gezellige en sfeervolle foto’s genomen hier in het café. Den Trimard wordt opnieuw een gezellig volkscafé zoals vroeger. Het is fijn dat ook onze kinderen het leuk vinden dat we een café uitbaten. Voor het ogenblik zijn we nog aan het verhuizen, nu wonen we nog in Staden, maar we komen vanzelfsprekend boven de zaak wonen”, besluit Giovanni.

Café Den Trimard, Markt 2 in Houthulst, rechtover de kerk.