Nick Bril opent pop-up in penthouse van La Réserve in Knokke-Heist: “Unieke kans om op zo’n iconische plek gasten te verwennen”

Op 9 mei opent Nick Bril in het penthouse op de zesde verdieping van hotel La Réserve Resort in Knokke-Heist een pop-up, Celestial by The Jane. © Davy Coghe/Belga
Redactie KW

Op zondag 16 maart gingen de deuren van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen voor de laatste keer dicht, maar chef Nick Bril neemt nauwelijks een rustpauze. Op 9 mei opent hij in het penthouse op de zesde verdieping van hotel La Réserve Resort in Knokke-Heist een pop-up, Celestial by The Jane. “Een unieke kans om op zo’n iconische plek gasten te verwennen”, zegt hij.

The Jane werd geopend in 2014 en was gevestigd in de centrale kapel van een voormalig militair ziekenhuis in ‘t Groen Kwartier in de Antwerpse wijk Haringrode. In een tijdsspanne van elf jaar verwierf het restaurant een mondiale renommee. Amper acht maanden na de opening kreeg het een eerste Michelinster, een jaar later volgde een tweede. In 2016 werd het tijdens de uitreiking van de Restaurant & Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld. In de zomer van 2022 klom The Jane naar de 23ste plaats in de lijst The World’s 50 Best Restaurants.

En nu kijkt Nick Bril dus uit naar de toekomst met Celestial by The Jane, in het al even iconische La Reserve, het enige 5* superior hotel van onze Belgische kust. Van 9 mei tot eind augustus verwelkomt hij per service maximaal 26 gasten. In een intieme, luxueuze setting worden wekelijks drie lunches en vier diners geserveerd.

Noordzee

“Niet alleen het restaurant, maar ook de gastronomische lat ligt hoog”, benadrukt de chef. “Met de gerechten brengen we hulde aan de Noordzee en onze Belgisch terroir met typische wereldse invloeden zoals we kennen van Nick, de omkadering ademt de typische The Jane-sfeer met verfijnde muziek en kunst. Ik vind het uitermate spannend om op een nieuwe locatie te knallen.”

Ook Yannick Bouts, general manager van La Réserve Resort, is opgetogen over het concept. “Om diverse redenen. Dit is voor mij de ideale manier om na te gaan wat mogelijk is met ons resort. Wij zijn constant op zoek naar opportuniteiten om onze gasten een beleving te bieden die ze nergens anders kunnen vinden. Nick Bril past perfect in dat plaatje. Hij is een van de beste chefs van het land en kan ons culinair aanbod op zeer hoog niveau verruimen. Tevens wil ik benadrukken dat Celestial by The Jane losstaat van en complementair is aan het restaurant La Rigue, waar we met nog steeds groeiend succes klassiekers uit de Franse en Belgische keuken serveren. We zullen dus in onze drukke zomermaanden onze vele gasten zowel in La Rigue als in Celestial by The Jane kunnen verwennen, vermits beiden zullen openstaan zowel voor onze hotelgasten als voor pure restaurant-bezoekers.“ (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content