https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minifestival in De Kameleon op nationale feestdag

Michiel Thermote viert de nationale feestdag in De Kameleon. © (Foto KD)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Michiel Thermote (26), uitbater van Eetcafé De Kameleon, neemt het heft in handen. Er is weer ruimte en vrijheid om iets te organiseren. Daarvan maakt hij gebruik om zijn minifestival ‘Nationale Feestdag’ te houden op woensdag 21 juli. “Iedereen zal er deugd van hebben”, zegt hij.

Het zat Michiel niet mee. Na zes maanden De Kameleon over te hebben genomen sloeg corona toe. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten tijdens de coronasluiting. “We bleven gewoon voortdoen in een andere toen haalbare takeawayformule. We bedienden de mensen vanuit het raam van het eetcafé of aan huis. Ook de verkoop van oliebollen op woensdag was een succes”, aldus Michiel.

Optredens

Maar het kriebelde bij Michiel om weer iets te organiseren. “Het is al van februari 2020, juist voor het coronatijdperk, geleden dat ik nog een optreden kon geven. Op woensdag 21 juli zet ik een gratis toegankelijk minifestival op poten. Het wordt een groot openluchtfeest. Iedereen is er welkom. Het buitenevenement is coronaveilig. Ik hoop dan ook dat iedereen zich aan de regels houdt. Het terras wordt uitgebreid met 150 tafels en 500 stoelen. We bedienen iedereen aan tafel. Het podium bevindt zich in de Stijn Streuvelslaan. Hiervoor is de straat afgezet.”

De optredens zijn van 15 tot 23 uur. Daarna is er de afterparty tot het sluitingsuur. “De groep Huntsville Detectives mag de spits afbijten, gevolgd door De Turbo Alive Band. Daarna komt het Ed Sullivan Quartet om te eindigen met de Jonas Brodders. De bands zijn uiteraard ook tevreden. Ze moesten tijdens corona het podium missen”, besluit Michiel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.