Maxim Lambert van Le Petit Baron is genomineerd voor Jonge Ondernemer van het Jaar: “Dit geeft een boost aan ons bedrijf”

Maxim Lambert en Delphine De Zaeyer begonnen in 2020 met een grote pannenkoekenbakkerij in Nieuwpoort. (foto IV) © IV
Peter Germonprez

Maxim Lambert van Le Petit Baron uit Nieuwpoort is genomineerd voor Jonge Ondernemer van het Jaar. “Dit zal een boost geven aan ons bedrijf. We merken dit nu al. Veel bedrijven willen met ons in contact komen”, aldus Maxim.

Begin februari werden de vier finalisten voor West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2023 voorgesteld. Zij strijden voor de titel die tijdens een awardshow op 30 maart uitgereikt wordt. Na een selectie haalden vier kandidaten de grote finale: Tineke Serru (Extrapower uit Brugge), Caroline Vercauteren (Bonmush uit Ieper), Jonathan Goderis (Keypoint uit Gistel) en Maxim Lambert (Petit Baron uit Nieuwpoort).

Uitreiking op 30 maart

“Ondernemerschap van‘jonge’mensen in de verf zetten en tegelijk jonge dromers inspirerende voorbeelden geven. Dat is onze bedoeling”, zegt commissievoorzitter Guilio Simoens. De award is een initiatief van JCI West-Vlaanderen met 350 leden verspreid over 14 lokale afdelingen. Een professionele jury zal op donderdagavond 30 maart in Kortrijk Xpo de winnaar bekendmaken. De award gaat naar het individu dat de vier basispijlers van JCI bezit: individu, gemeenschap, internationalisme en business.

Maxim Lambert van Petit Baron is zaakvoerder van een groothandel in Nieuwpoort metambachtelijke wafels en pannenkoeken die verkrijgbaar zijn in de grootwarenhuizen.

Maxim Lambert (27) en Delphine De Zayer (23) waren beiden voorbestemd voor de slagersstiel maar begonnen in 2020 met een grote pannenkoekenbakkerij in Nieuwpoort.

Eigen recept

De pannenkoeken zijn gemaakt naar een recept waar Maxim lang aan gesleuteld heeft. “Zowel Delphine als ikzelf zijn kinderen van beenhouwers”, zegt Maxim. “We hebben allebei een opleiding als kok gevolgd, ik in Spermalie en Delphine in Ter Duinen, maar begonnen in de beenhouwerij van onze ouders. Delphine in Gistel en ik in Roeselare. Ik ben reeds van kleins af bezig met voeding. Ik begon ook achteraan in de slagerij te experimenteren. Het is een passie van mij om met eten bezig te zijn.

“Het is tof een lekker product te maken dat je overal kan verdelen”

Na de koksschool ben ik beginnen werken in restaurants, een viswinkel en een bakkerij. Uiteindelijk ben ik bij de pannenkoeken terecht gekomen. Een heel simpel product maar toch iets dat iedereen graag eet. Het is tof een lekker product te maken dat je overal kan verdelen. Wij wilden zelf een atelier bouwen met een pannenkoekenmachine, maar toen deed de vorige eigenaar ons een verrassend voorstel” vertelt Maxim.

Andere producten

“Hij vroeg of we geïnteresseerd waren in een overname. Zo zijn we hier in 2020 begonnen. Intussen hebben we een aantal machines geautomatiseerd, gedigitaliseerd en bijgezet. We hebben naast de pannenkoeken ook andere producten toegevoegd. Zo hebben we nu eveneens chocoladewafeltjes en West-Vlaamse spletters (wafeltjes opgevuld met botercrème, red.). Je kan deze terugvinden bij Colruyt onder het merk Boni.”

“Onze nominatie hebben we te danken aan Valerie Van Maele die ons ingeschreven heeft. Dit is reeds een heel mooie reclame en ik ben heel blij dat we bij de vier genomineerden behoren. Het zal een boost geven aan ons bedrijf. We merken dit nu al. Veel bedrijven willen met ons in contact komen”, aldus Maxim Lambert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier