Manhattn’s Burgers opent zaterdag tiende vestiging: “Brugge is een stad met internationale allure”

Broers Jerome en Philippe Vandermeulen strijken met hun Manhattn’s Burgers neer op het Simon Stevinplein. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Liefhebbers van premium hamburgers, opgediend in een fraai kader, kunnen vanaf zaterdag 25 mei komen proeven bij Manhattn’s Burgers Brugge op het Simon Stevinplein 2. In het pand waar vroeger onder meer Pizza Hut was gevestigd, komt de intussen tiende vestiging van deze hamburgerketen die tien jaar geleden opgericht werd door de Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen.

De oorsprong van Manhattn’s Burgers ligt eigenlijk al iets verder terug in de tijd. In 2011 arriveert Jerome Vandermeulen in New York om er vanuit een foodtruck Belgische wafels te verkopen in de straten van Manhattan. Gedurende twee jaar neemt hij alle invloeden van de Big Apple in zich op en terwijl Jerome in Central Park koffie en wafels serveert, droomt hij ervan om die New York-vibe naar Europa te brengen. Terug in België slaat hij de handen in elkaar met zijn broer Philippe Vandermeulen, die dan is afgestudeerd aan de vermaarde hotelschool Spermalie in Brugge en al heel wat ervaring opdeed in de gastronomische wereld. Daarbij legde hij steeds een grote interesse aan de dag voor Amerikaanse culinaire invloeden.

Brugse Zot

De broers leggen hun ervaringen en talenten samen en op 22 oktober 2014 opent de eerste vestiging van Manhattn’s Burgers de deuren op de Louizalaan in Brussel. De broers willen er het beste wat New York te bieden heeft brengen: flame grilled steak burgers, en een dynamische en vlotte service in een opwindend interieur. Het concept slaat aan en elk jaar komen er vestigingen bij, onder meer in Parijs, Antwerpen, Gent en nu dus ook Brugge. “Brugge is een stad met internationale allure, waar heel de wereld samenkomt. Dus is het logisch dat Manhattn’s Burgers ook hier wil aanwezig zijn”, zegt woordvoerster Julie Clautier. “En via de opleiding van Philippe is er ook wel een duidelijke link met de stad. Brugge is overigens op subtiele manier aanwezig in het decor én je zal er ook lokale biertjes, zoals Brugse Zot, kunnen drinken.”

Info: FB ManhattnsBurgers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier