https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Loes Govaert opent gezond fastfoodconcept Foodloes: “Ik experimenteer graag met gezonde voeding”

Bieke Cobbaert

In een pand in het hartje van Aartrijke waar vroeger een dieetwinkel gevestigd was, heeft Loes Govaert haar zaak Foodloes geopend. Een gloednieuw concept met gezonde gerechten, salades, pokébowls en pasta’s. “Het was mijn droom om een eigen zaak te starten.”

Loes Govaert, haar man Tim Neels en enkele helpende handen toverden het pand om in een pareltje. En toegegeven, het centrum van Aartrijke had al ruime tijd nood aan iets wat fris, nieuw en hip is. Loes combineert dat allemaal. Foodloes is een gezond fastfoodconcept. Vergelijk het een met een frituur waar je frietjes kan afhalen, maar ook eten. Haal de frietjes en vettige happen weg en verwissel die met gezonde, lekkere gerechten, salades en pasta’s met vers bereide sauzen en dan krijg je Foodloes.

Zaakvoerster Loes (31) is afkomstig uit Aartrijke, maar woonde enkele jaren in Brugge. Ze werd zelfs nog verkozen tot dé Krak van Brugge, een verkiezing georganiseerd door deze krant. Maar Loes is meer dan de Krak van onze provinciehoofdstad, ze is ook een krak in de keuken. “Ik heb hotelschool gedaan en daarna heb ik Hotelmanagement gestudeerd. Ik heb altijd gewerkt in de horeca en het was mijn droom om zelf een zaak te starten. Enige tijd geleden was de tijd rijp en hebben we dit pand gekocht. Of het een bewuste keuze was om terug te keren naar de roots in Aartrijke? Toch wel. We wilden zelf iets kopen en bovendien vind je in Brugge al gelijkaardige concepten. Voor regio Aartrijke is ons concept nieuw. Dat het iets met gezonde gerechten zou worden, stond al snel vast. Ik experimenteer graag met gezonde voeding, al dan niet met oosterse invloeden.”

Dat het iets met gezonde gerechten zou worden, stond al snel vast

Fitloesmeals

Bij Foodloes kun je van maandag tot en met zaterdag afhalen of ter plaatse gezonde, vers bereide fastfood eten. Hippe sapjes, allerhande drankjes, koffie, soep en dessertjes horen daar ook bij. “Binnen hebben we plaats voor 20 gasten. Reserveren is niet mogelijk, we willen het casual houden. We hebben ook een automaat waarin dagelijks verse maaltijden beschikbaar zijn, waaronder onze fitloesmeals. Dat zijn gerechten met weinig koolhydraten. Er is ook een vegetarisch aanbod”, besluit Loes.

Foodloes nam maandag meteen ook de verjaardag van Loes zelf een vliegende start en ook de automaat, die vorige zaterdag al opende, kon al op heel wat belangstelling rekenen.

Meer info vind je op de site www.foodloes-foodbar.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.