La Plancha komt van Damme naar Vlamingstraat in Brugge

Pablo Annys, Joeri Van den Abeele en Angie Puchi. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een tweetal jaar na de opening in Damme opent Joeri Van den Abeele, ook eigenaar van het facilitair bedrijf All4set, een nieuwe vestiging in Brugge. “Al wat je niet zomaar kan klaarmaken thuis, dat willen we serveren”, zegt Joeri die ook samenwerkt met het OCMW door voedingsresten weg te geven.

Ongeveer twee jaar geleden opende Joeri Van den Abeele samen met zijn zoon en uit Venezuela afkomstige echtgenote de deuren van La Plancha in Damme. De naam is een verwijzing naar de specialiteit van het huis: op steengrill aan tafel bereidde vlees- en visgerechten met Latijns-Amerikaanse toets in de kruiding en bijgerechten.

Joeri Van den Abeele, aanvankelijk actief als verpleger, runde het restaurant naast zijn drukke bezigheden met zijn firma All4Set, actief in het faciliteren van de film- en muziekindustrie in Europa en het Midden-Oosten. De zaak in Damme kende behoorlijk wat succes maar toen Joeri en zijn team de kans kregen om een veel ruimer pand in de Vlamingstraat in Brugge te huren, met wel 120 zitplaatsen, werd besloten de zaak te verhuizen.

Familiale sfeer

“Het experimenteren in de keuken leverde heel wat lovende kritieken op”, zegt Joeri. “Al wat je niet kan klaarmaken thuis, dat willen we serveren aan de Bruggelingen. Natuurlijk zijn toeristen ook welkom, maar het is zo dat elke Bruggeling over het algemeen de Franse keuken kan proeven. Met La Plancha willen we het verschil maken door in te zetten op een variatie aan ongekende smaken, dit in een gezellige en familiale sfeer. Invloeden uit de Latijns-Amerikaanse keuken zijn nooit veraf.”

De uitbaters geven ook de kans aan opkomende artiesten om via hun restaurant het beste van zichzelf te laten zien. Er is een podium met vleugelpiano aanwezig om de gasten een extra aangename avond te bezorgen.

Duurzaamheid

La Plancha streeft ook naar duurzaamheid en wil de sociale rol opnemen. Alle verse producten die op het einde van de dag overblijven worden overgemaakt aan het OCMW om te verwerken in gerechten voor hulpbehoevenden. “De maaltijden worden gratis verdeeld via het OCMW ten voordele van de Bruggeling die dit hard nodig heeft”, geeft schepen Pablo Annys nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier