Karel Hessel komt terug met Carlito’s in Brugse binnenstad: “Ik mis het bruisende stadsleven”

Karel Hessels opent weer een vestiging van Carlito’s in de Brugse binnenstad: "Toch wel wat anders dan de vorige Carlito’s." (foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Horeca-ondernemer Karel Hessels (60), die hostel en bar Charlie Rockets en pizzeria Carlito’s in de Hoogstraat verkocht waarna die tegen de vlakte gingen, houdt wordt. In maart volgend jaar gaat Carlito’s terug van start aan ‘t Zand. “Een uitgaansgelegenheid zoals café en hostel Charlie Rockets komt niet meer terug want daarvoor ben ik intussen wat te oud”, zegt Karel. “Maar ik wil dus wel nog iets opstarten want ik mistte het sociaal contact.”

Een goed jaar nadat Karel Hessels (60), telg uit een bekende horecafamilie, zijn zaken Charlie Rockets en Carlito’s in de Hoogstraat sloot, nadat die verkocht waren aan de vastgoed- en hotelgroep van de familie Degroote, laat hij weten een nieuw horecaproject uit de grond te stampen. Het is ook wat hij aangekondigd en beloofd had, want Karel voelde zich nog te jong om “hele dagen in zijn zetel te zitten”. Midden maart komt er op ‘t Zand, naast restaurant Cult en hotel Portinari, een nieuwe vestiging van Italiaans restaurant Carlito’s.

Het is een nieuwe stap in de al rijkgevulde horeca-carrière van Karel Hessels. Het was met de nodige emoties dat hij eind vorig jaar afscheid nam van Charlie Rockets, wat hij ook wel eens zijn kindje en zijn levenswerk noemde, en het bijhorende Carlito’s. Voor de start van Charlie Rockets in 1995 huisde er een cinemazaal in het complex, met name cinema Memlinck. Karel werkte voorheen, net zoals zijn broer en zus, in het hotel Die Swaene dat zijn ouders – intussen beiden overleden – jarenlang hadden uitgebaat.

Hard Rock Cafe

Hij raakte gefascineerd door de vestigingen van Hard Rock Cafe die in de jaren 90 razend populair waren en stampte een gelijkaardig concept, met zijn eigen accenten uit de grond. Niet lang na de start van het café kwam er ook een hostel bij, in 2015 gevolgd door het Italiaans restaurant Carlito’s in een aanpalend pand. Maar na lang de boot te hebben afgehouden ging Karel vorig jaar, ook in overleg met zijn broers en zussen die mede-eigenaar waren, dus overstag voor het bod van de familie Degroote die het pand wilde kopen om er hun hotel in dezelfde straat te kunnen uitbreiden met een groot aantal bijkomende kamers.

De partner van N-VA gemeenteraadslid Nele Caus zoekt nu dus medewerkers om het Italiaans restaurant Carlito’s, dat ook nog een vestiging heeft aan ‘De Platse’ van Sint-Andries’, opnieuw op te starten in de Brugse binnenstad en dat meer bepaald op ‘t Zand.

Zoektocht

“We konden het horecapand met adres ‘t Zand 16, waar voorheen restaurant Picasso zat, huren. Ik had het pand liever gekocht maar dat bleek niet mogelijk. Het was best wel een zoektocht want ik wilde een goed gelegen pand met ook nog een ruim terras bij. En dat hebben we daar dus gevonden. Binnen kunnen er 50 mensen zitten en op het ruime terras maar liefst 60”, zegt Karel.

“Het wordt dus geen uitgaansgelegenheid zoals Charlie Rockets, want daar ben ik intussen wat te oud voor geworden, maar wel een Italiaans geïnspireerde horecazaak die doorlopend geopend is van ‘s morgens 9 uur tot ongeveer 23 uur ‘s avonds. De Italiaanse gerechten, zoals pasta’s, pizza’s, zullen er natuurlijk een voorname rol spelen maar ik benadruk graag dat iedereen er ook welkom is voor een koffie, een aperitiefje of een pintje. Er zal dus zeker ook een lange bar aanwezig zijn om samen met vrienden en bekenden te keuvelen.”

Warm en Cosy

“Nu is alles er gestript met het oog op een volledig nieuwe inrichting. Ik wil nog niet veel zeggen over die inrichting maar het zal alleszins warm en ‘cosy’ zijn, toch wel wat anders dan de vorige Carlito’s in de Hoogstraat. We hebben de ambitie om de keuken doorlopend open te houden maar dat hangt af van de mate waarin we geschikt en voldoende personeel vinden. Als dat wat moeilijker loopt zullen we misschien toch met een ‘service coupé’ moeten werken voor de keuken. Waarom ik hier nog aan begin op mijn zestigste? Omdat ik het bruisende stadsleven en het sociaal contact echt wel begon te missen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise