Ignace (61) lanceert in zijn restaurant in Knokke een menu voor… hondjes: “Er zijn mensen die filet pur in stukjes vragen voor hun hondje”

Vanaf nu te verkrijgen in restaurant De Savoye van Ignace: ‘menu Wouf-Waf’. © MM
Redactie KW

Met de viervoeter op pad in Knokke-Heist? Dan kan je voor een gastronomisch diner of lekkere lunch terecht bij restaurant De Savoye om sámen te genieten. Want chef Ignace denkt meer dan ooit aan de honden en hun baasjes met zijn ‘menu Wouf-Waf’, een maaltijd voor je huisdier. “Ja, hier is een cliënteel voor. Zéker in Knokke”, zegt Ignace, die de inspiratie opdeed in het buitenland.

Hij is net druk bezig met de avondservice wanneer we Ignace (61) spreken. En hoewel hij al decennia lang in de keuken staat van restaurant De Savoye in de Dumortierlaan, is het ook voor hem een speciale avond. Want voor het eerst staat zijn ‘hondenmenu’ beschikbaar voor klanten. En vergis je niet, het is méér dan alleen wat korreltjes en een bakje water.

“Gepofte rijst, verse worteltjes die ik kort blancheer, vers rundvlees of verse kip afhankelijk van de voorkeur van de baasjes. En dat in combinatie met hondenkorreltjes van een goed merk. Ook enkel groentjes zonder vlees is een mogelijkheid”, legt Ignace met de glimlach uit. De chef-kok van het gerenommeerde restaurant — denk aan de score van 14/20 in Gault&Millau — wil ook voor de hondjes enkel kwaliteit leveren.

Wow-gevoel

“Ik deed de inspiratie enkele weken geleden op tijdens een uitstapje naar Épernay. We gingen daar voor vier dagen heen met ons hondje en hadden dat op voorhand aangekondigd. We wisten dus dat de hond welkom was, maar bij aankomst kregen we toch een ‘wow-gevoel’. Op de kamer stond een bordje klaar om de hond welkom te heten, samen met een kommetje water, een zak korrels en een mandje. Maar vooral: in het restaurant was er een speciaal menu voor de viervoeters. Waarom het zélf niet proberen, dachten we al snel. En kijk, nu is het realiteit.” Het resultaat? Dat kreeg de toepasselijke naam ‘menu Wouf-Waf’.

Dat er een markt voor is, daar is Ignace van overtuigd. “Waarom niet? Er zijn soms mensen die een filet pur in stukjes bestellen zodat hun hondje ook kan mee-eten. Zéker in Knokke heeft veel van het cliënteel een hondje en dat beestje is nu eenmaal belangrijk voor veel mensen. En als ze op restaurant dan nog eens hun eigen maaltijd kunnen krijgen, is dat zeker iets wat de baasjes zullen appreciëren.”

Wat zo’n menuutje voor je hond moet kosten? Dat valt best mee, zo blijkt. Afhankelijk van de grootte van je huisdier en dus de portie schommelt dat tussen 5 en 10 euro. “De komende tijd gaan we bekijken of het concept aanslaat en als dat nodig is de maaltijd nog extra op punt zetten na feedback van de klanten. De eerste reacties vrijdagavond waren alleszins unaniem lovend”, besluit De Savoye enthousiast. (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise