Horecagedeelte Brouwerij staat al bijna twee jaar leeg

Schepen Dirk Ampoorter in De Inktpot. © Gino Coghe

Tot eind 2019 was in het horecagedeelte van De Brouwerij tearoom/restaurant De Inktpot gevestigd. Het restaurant ging failliet en sinds vorig jaar staat de zaak te huur. De gemeente lanceerde al enkele keren tevergeefs een oproep tot nieuwe uitbaters. “Al kan ik wel meegeven dat er zich zopas één kandidaat gemeld heeft”, weet schepen Dirk Ampoorter (Vooruit) woensdag te vertellen.

Schepen Dirk Ampoorter is bevoegd voor patrimonium. “We hebben het horecagedeelte van De Brouwerij opgefrist en de technieken vernieuwd nadat de vorige uitbater de zaak liet verloederen.

Nu lanceren we nog eens een oproep naar kandidaten. Het was moeilijk om kandidaten te vinden tot nu toe, al zal corona daar zeker voor iets tussen zitten. Toch heeft zich vandaag woensdag een kandidaat gemeld. Een positief teken”, aldus de schepen.

“De Brouwerij is een schitterend gerestaureerde 18de-eeuwse brouwerij in het centrum van Koekelare en het kloppend hart van onze gemeente op het vlak van cultuur en toerisme. Het gebouw huisvest de dienst voor toerisme & cultuur, de bibliotheek, het Fransmansmuseum en het Käthe Kollwitz Museum.”

Veel mogelijkheden

“De Brouwerijsite is dé uitvalsbasis voor bezoekers om Koekelare te ontdekken. Dit is een droomlocatie. Het pand kan uitgebaat worden als restaurant, tearoom, bistro, brasserie, ontbijt- of lunchzaak, ijssalon, snackbar,…”, somt de schepen op.

“Mensen die hun kandidatuur willen stellen, kunnen dat nog tot uiterlijk 31 december. De zaak is vrij van brouwer en de huur bedraagt 750 euro per maand. De huurder krijgt er via een handelshuurovereenkomst de zekerheid van uitbating voor 27 jaar (3, 6, 9 en drie hernieuwingen).

Meer info en alle gegevens over hoe je je kandidatuur te stellen, kun je bekomen bij Bart Inghelbrecht, (hoofd technische dienst) op 051 58 92 01. Mailen kan naar bart.inghelbrecht@koekelare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier