Henry (34) wordt zaakvoerder van Barouche Kortrijk: “Ik was snel overtuigd”

Henry Steverlynck en Wim Maeyaert aan de toplocatie van Barouche op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Henry Steverlynck is een gekend figuur in de Kortrijkse horeca. Terwijl hij de laatste weken van zijn Mexicaans getint restaurant Sweet Lime inzet, kijkt Henry alvast uit naar zijn volgende uitdaging: zaakvoerder van Barouche Kortrijk. “Ik sta volledig achter het product. De Kortrijkse vestiging is de zesde zaak in vier jaar tijd. Dat het concept aanslaat, is alvast bewezen.”

Sinds geweten is dat het Mediterraanse street food van Barouche binnenkort te verkrijgen is in onze stad, kijken veel Kortrijkzanen reikhalzend uit naar de opening. “Het leeft enorm. We kregen afgelopen maanden vaak de vraag op Instagram wanneer de zaak opent”, vertelt Wim Maeyaert, die samen met mijn vennoot Nathaniël Van Waeyenberghe het fast casual pita restaurant uitdacht. 11 november bestaat Barouche vier jaar en dat willen ze vieren met de opening in Kortrijk.

Nathaniel contacteerde Henry met het voorstel om de zaak te leiden. “We kennen elkaar van de Abdijschool van Zevenkerke in Loppem”, legt Henry uit. “Ik was snel overtuigd. Ik geloof in Barouche. Het is eens iets anders dan pasta of broodjes. We werken met gezonde, verse ingrediënten, die allemaal uit België komen. De pita is licht verteerbaar en kan je ook perfect ‘s middags eten. Intussen geniet Barouche van naamsbekendheid, dus moet ik niet van nul starten. Mensen weten wat het is en zijn overtuigd van de kwaliteit.”

Barouche bestaat uit twee verdiepingen met zo’n 45-tal plaatsen. Je kan de pita ook meenemen
Barouche bestaat uit twee verdiepingen met zo’n 45-tal plaatsen. Je kan de pita ook meenemen © Barouche

Barouche gaat voor een fusion van smaken in een zuurdesempitabroodje die het geheel mooi samenhoudt. Daarbij vullen ze de pita in laagjes en wisselen ze drie keer af tussen salade, saus (met als basis een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus) en vlees of veggie zoals kalkoenbacon of gemarineerde kip, halloumi van Berloumi of falafel van Greenway.

“We willen overal dezelfde kwaliteit garanderen. Henry gaat bij ons in opleiding en wordt volledig in het Baroucheverhaal ondergedompeld”, zegt Wim. Sweet Lime aan de Kasteelkaai blijft open tot 15 december. “Ik ben aangenaam verrast van de goodwill van studenten en personeel uit andere horecazaken om mijn uren over te nemen. Vanaf 16 december verkopen wij trouwens al het meubilair, keukentoestellen, boxen, … . Die kan je nu al reserveren en moeten tegen 31 december afgehaald worden.”

Barouche zal elke dag open zijn, telkens doorlopend van 11.30 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier