Hans (61) is de nieuwe uitbater van TC De Wilge: “Een nieuwe uitdaging die aansluit bij mijn hobby”

Hans vond in de overname van de bar een nieuwe uitdaging. © Foto Jan
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Sinds kort heeft het clubhuis van TC De Wilge een nieuwe uitbater. Hans Sonck was al een hele tijd lid van de club en zag in het vertrek van Ann Steenbeek de ideale gelegenheid om zelf het heft in handen te nemen.

“Toen Ann besliste om hier in Egem te vertrekken en een sporthal in Gent open te houden, leek het me meteen de ideale kans om de uitbating van het clubhuis over te nemen”, vertelt Hans (61). “Ik ben eigenlijk een inwijkeling, want ik ben oorspronkelijk van Ninove afkomstig. Doordat ik in het verleden wielrenner ben geweest kwam ik zowat overal, ik vond de liefde en ben ze gevolgd naar Wingene, waar ik al om en bij de twintig jaar woon. De kinderen van mijn vriendin speelden tennis en op vakantie speelde ik eens mee. Ik vond het wel leuk en dus besloot ik ook de racket ter hand te nemen en lid te worden van TC De Wilge. Inmiddels speel ik een drietal maal per week en heb ik de smaak volledig te pakken. Tennis is een sport voor jong en oud en bij ons is iedereen welkom”, zegt hij.

“Ik heb een tweetal jaar de cafetaria van het sportcentrum in Ninove opengehouden, dus ik heb wel enige ervaring in de horeca. Het grootste deel van mijn carrière ben ik echter vrachtwagenchauffeur geweest, maar inmiddels ben ik met pensioen. Deze gelegenheid kwam dan ook op het ideale moment om een nieuwe uitdaging te vinden. Praktisch gezien doe ik gewoon verder op de manier waarop Ann het deed. Ik ben tijdens de week open vanaf 14 uur en tijdens het weekend vanaf 9 uur. De mensen kunnen niet alleen voor een uitgebreide waaier aan drankjes bij mij terecht, maar ook voor croques, spaghetti of pannenkoeken. Eén keer per maand voorzie ik côte a l’os of mosselen.

Babyborrels

“Het zaaltje bij de zaak kan nog steeds gehuurd worden voor bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes of babyborrels. Ik wil er nog op wijzen dat de bar niet alleen toegankelijk is voor de leden van de club, maar voor iedereen die binnen of op ons terras iets wil komen eten of drinken. We zitten weliswaar wat afgelegen, waardoor er niet zoveel passage is, maar er zijn wel een aantal fietsroutes in de buurt en voor fietsers is het zeker de moeite om eens langs te komen”, besluit Hans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier