Gezond ontbijten, lunchen en brunchen met Luisa in Brugge

Louisa Musseler in haar zaak: “Ik doe het met veel liefde.” (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Louisa Musseler in haar zaak: “Ik doe het met veel liefde.” (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Wie lekker en vooral ook gezond wil ontbijten, lunchen en brunchen, kan daarvoor sinds kort terecht bij het Ontbijt Eiland van Luisa Musseler (31). “Ik ben begonnen als smoothiebar, maar bied nu ook slaatjes en wraps aan”, verduidelijkt Luisa.

Aan de Hoefijzerlaan, vlakbij ’t Zand en de Smedenstraat, runt Luisa sinds half februari de ontbijt-, brunch-, en lunchzaak Ontbijt Eiland. Het ‘eiland’ is een verwijzingen naar de op het eiland Hawaï geïnspireerde ‘bowls’ met veel tropische vruchten.

“Ik heb altijd al veel interesse gehad in lekker en tegelijkertijd ook gezond eten”, zegt Luisa, die voorheen onder meer als receptioniste in een hotel werkte. “En ik deed ook al vaak extra’s in de horeca, vooral dan in de regio Oostende.” Ze is afkomstig uit het Duitse Keulen, woonde later aan de kust maar woont nu bij haar vriend in Brugge.

Gezond is niet saai

“Ik verzet me tegen het idee dat gezond eten minder lekker of ‘saai’ zou zijn. Dat gezond ook heel lekker kan zijn, probeer ik iedere dag te bewijzen. En er is zeker ook ruimte voor zoetigheden, met lekker zoet fruit, maar ook al eens met chocolade of ahornsiroop. Ik werk graag met tropische vruchten als ananas, mango en banaan, maar ook met aardbeien en bosbessen.”

“Aanvankelijk was mijn zaak vooral opgevat als smoothiebar, maar nu kun je er evengoed terecht voor lekkere salades en wraps. Die wraps – met onder meer roerei, Italiaanse ham, kip of zalm – kan je overigens zowel bij het ontbijt als voor de lunch nemen. Ik doe alles alleen, dus is het behoorlijk hard werken, maar ik doe het met heel veel liefde en passie.”

Luisa werkt nu, gelet op de coronamaatregelen, volgens het takeaway-concept en zal dat na de heropening van de horeca wellicht nog een tijdje blijven doen. “Ik zou hier enkele tafeltjes kunnen zetten, maar daarover beslis ik pas na de zomer.”

(PDV)

www.ontbijt-eiland.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier