GastroRSL jubileert en dus krijgen alle bezoekers van de lentekriebels een extra attentie

© Stefaan Beel
Peter Soete

Dit jaar staan de 55ste culinaire kriebels van GastroRSL op het programma. Om dit jubileum extra in de kijker te plaatsen, krijgen de bezoekers van de acht deelnemende restaurants een attentie bij een restaurantbezoek tijdens de lente- en herfstkriebels.

“Dit jaar pakken we opnieuw uit met een feestchampagne met speciaal muselet en etiket”, zegt GastroRSL-voorzitter Fabrice Loones van Ter Bos. “De muselet blijkt, door de beperkte oplage, een verzamelobject. Verzamelaars gingen vlot op jacht naar die metalen hebbedingetjes van de vorige edities. Nu wordt dat wellicht niet anders. Champagnehuis Henri David-Heucq garandeert kwaliteit. Zij bieden een champagne die werkelijk in de smaak valt.”

“Tijdens de herfstkriebels worden de klanten ook vergast op een aangepaste muzikale omlijsting, kwestie om nog een beetje meer sfeer te brengen. En iedere gast van de lente- en herfstkriebels krijgt ook een jubileumattentie.”

“Dit jaar bieden we met acht restaurants opnieuw een speciaal menu aan op vrijdagavond voor een eenheidsprijs van 75 euro. Op acht verschillende vrijdagavonden van 22 maart tot en met 17 mei krijg je de kans om de culinaire festijnen te ontdekken. De kwaliteit van de producten zorgt voor een schitterend palet van smaken, geuren en kleuren. Eén van de basis-ingrediënten wordt of ons eigen streekbier Rodenbach of Cornet.”

“Ik ben nu al een aantal jaren voorzitter van onze vereniging en ik denk dat de tijd gekomen is om de fakkel door te geven aan een ander lid. Ik blijf uiteraard lid van GastroRSL en neem deel aan zowel de lente- als de herfstkriebels maar een nieuwe voorzitter mag zeker mijn plaats innemen”, besluit Fabrice. Zijn vraag werd op de vergadering van GastroRSL besproken en Sébastien Desmedt van Bistro Sint-Blasius is nu de nieuwe voorzitter.

Programma lentekriebels

De lentekriebels beginnen op vrijdag 22 maart bij Gastro Henri en op 5 april is het de beurt aan Orchidee. Op 12 april is het genieten in Park Rodenbach en op 19 april ontvangt De Ooievaar de klanten van de lentekriebels. Ter Bos presenteert op 26 april zijn GastroRSL-menu en een week later op 3 mei gebeurt dat in Bistro Sint-Blasius. Suurplas pakt op 10 mei uit met lentekriebels en Eethuis De Steeg sluit op 17 mei de rij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier