“Eind juni openen we ons tweede restaurant”: chef-kok Timon Michiels (26) nu ook aandeelhouder van sterrenzaak Carcasse

Timon Michiels. (foto Piet De Kersgieter)
Anton Peene Reporter

Sterrenzaak Carcasse – dat het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord brengt – is volop bezig met de uitbouw van de toekomst. De tweede vestiging in Knokke-Heist opent eind juni de deuren en intussen is chef-kok Timon Michiels ook aandeelhouder geworden. “Ik ben Hendrik en Evelyne heel dankbaar dat ik me verder kan ontplooien”, zegt Timon.

“In mijn kindertijd kwamen we met onze familie al vaak naar de kust. Koksijde is altijd een tweede thuis geweest”, zegt Timon Michiels (26), die uit Gent afkomstig is. “Als vijfjarige ging ik al achter een schelletje naar Dierendonck en ik nam op zondagavond nog een potje preparé mee voor maandag op school. Het werd een vaste traditie voor ons gezin toen we aan de kust verbleven.”

Michelinster

Timon volgde zijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en Ecole Hôtelière de Lausanne. Daarna werkte hij als chef op de Belgische ambassade in Washington en kookte in sterrenzaken als Hof van Cleve en Le Louis XV van Alain Ducasse in Monaco. “Begin 2021 ben ik gestart bij Carcasse en al snel mochten we onze eerste Michelinster in ontvangst nemen. Intussen telt Carcasse twee koksmutsen en 14,5 op 20 bij Gault & Millau. We staan ook vierde in de World’s Best Steak Restaurants en eerste uit Continental Europe. Dat opende internationaal ook enkele deuren. De voorbije jaren ben ik binnen de Dierendonck-familie gegroeid als chef en als persoon. Nu kan ik ook met trots aankondigen dat ik als mede-vennoot het verhaal van Carcasse verder kan schrijven. Ik ben Hendrik en Evelyne heel dankbaar dat ik me verder kan ontplooien.”

Complementair

“Hendrik als ervaren slager en ik als jonge chef zijn heel complementair. We zeggen altijd dat één en één drie is. De komende jaren willen we verder groeien en in die optiek kijken we reikhalzend uit naar de tweede Carcasse in Knokke-Heist. Op donderdag 27 juni openen de deuren en eind april zetten we de reservaties open. We zijn klaar om er ook daar een lap op te geven”, aldus nog Timon, die dit jaar ook genomineerd was voor Krak van Koksijde. (API)

Meer info: carcasse.be – +32 58 51 72 49 – info@carcasse.be – H. Christiaenlaan 5, 8670 Koksijde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier