Dubbel goud voor Wijndomein Hoogenhove in Aarsele

Polyd'or Brut en Polyd'or Rosé wonnen allebei een gouden medaille op de wedstrijd. © GF
Redactie KW

Wijndomein Hoogenhove in Aarsele is in de prijzen gevallen op de jaarlijkse ‘Beste Belgische Wijn’-wedstrijd. Hun Polyd’or Brut en Polyd’or Rosé wonnen allebei een gouden medaille. De zaakvoerders zijn in de wolken met de award.

De competitie werd al voor negentiende keer georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) en geldt als een kwaliteitslabel voor Belgische wijnen. Liefst 233 wijnen werden blind geproefd door een vakjury, afkomstig van 63 Belgische wijndomeinen. Dat is een absoluut record. Uit dat brede aanbod werden 24 wijnen bekroond met een gouden medaille. En daar zitten ook twee wijntjes bij van Aarseelse bodem. Zowel Polyd’or Brut als Polyd’or Rosé van wijndomein Hoogenhove van Hans Everaert en Katty Vercouillie werden bekroond met een gouden medaille.

“Mooie erkenning”

Een bijzonder mooi resultaat, zeker aangezien het de allereerste keer was dat Hoogenhove aan de competitie deelnam, nota bene met hun eerste twee wijntjes. “We hadden dit totaal niet verwacht”, reageert Katty Vercouillie van wijndomein Hoogenhove. “Mensen hadden ons wel al verteld dat ze de wijn erg lekker vonden, maar dat ook een jury van sommeliers nu ook die mening deelt is toch van een andere orde. Het is een heel mooie erkenning dat ons motiveert om op dezelfde weg verder te blijven gaan. Al verdient ook Martin Bacquaert (de man achter Entre-Deux-Monts in Heuvelland, wellicht de meest ervaren wijnbouwer van onze provincie- red.) zeker ook een pluim. We volgden weliswaar een opleiding wijnbouw in Syntra West, maar Martin heeft ons altijd met zijn ervaring en zijn advies bijgestaan en is gaandeweg ook een vriend van ons geworden. Deze medailles zijn dus mee zijn verdienste.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier