‘Dinner on the lake’ strijkt neer in Zuienkerke

Basile Roels, Chantal Gérard, Katia Vandecasteele, Lara en Luc Hubert. (foto WK)©WK
Basile Roels, Chantal Gérard, Katia Vandecasteele, Lara en Luc Hubert. (foto WK)©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De plaatsen voor ‘Dinner On The Lake’, een culinaire belevenis midden op de vijver van Domein Polderwind, waren in een mum van tijd volzet. “De mensen hebben op restaurant gaan duidelijk gemist”, zegt initiatiefnemer Jeremy Buyle.

Dinner On The Lake meert deze zomer voor het eerst aan in West-Vlaanderen, en wel op de prachtige plas van het recreatiedomein Polderwind in Zuienkerke. “Voor veel mensen – zeker uit het binnenland – nog onbekend terrein. Een verborgen parel op een boogscheut van Brugge”, zegt bezieler Jeremy Buyle.

Vorig jaar moesten de organisatoren hun restaurantconcept noodgedwongen in een nieuw – lees: coronaveilig – jasje steken. Dat werd ‘The Floating Table’, een drijvende pop-uptafel waaraan je samen met een twintigtal andere gasten kan genieten van een gastronomische barbecue-ervaring. “Wij hadden dit per toeval ergens gelezen, en het concept sprak ons wel aan. Een heel speciaal gevoel, zo’n dinertje op het water – ‘t is echt eens iets anders”, zegt Luc Hubert uit Oostende.

Dat vindt ook Chantal Gérard. “Als je snel zeeziek wordt, is dit misschien niets voor jou. Maar anders kan ik het iedereen aanraden. Alles is tot in de puntjes verzorgd, en het was ook alweer een tijdje geleden dat we nog eens dat echte restaurantgevoel ervaren hadden. Dit is echt genieten.”

Lunch nog mogelijk

Dinner On The Lake is ondertussen al aan zijn zesde editie toe. “Dit was al een geslaagd concept, maar met de heropening van de terrassen hebben we alle records gebroken. De mensen hebben op restaurant gaan duidelijk gemist. Ik zeg altijd dat wij in de ‘memory-making business’ zitten: dit is quality time inhalen en leuke herinneringen opdoen voor later”, zegt Jeremy. In Polderwind kan je een tafeltje reserveren tot 27 juni, maar de avondshift is wel al volledig volzet. “Voor de lunch zijn er nog enkele plaatsen vrij, maar ook hier is de boodschap: wees er snel bij.”

Het druilerige weer van de voorbije weken kon de pret niet bederven. “Daarom is dit concept zo moeilijk te kopiëren: wij hebben stap voor stap de knowhow opgebouwd om in alle weersomstandigheden te kunnen werken. Om wind en regen buiten te houden, is de drijvende tafel uitgerust met transparante zeilen. Er blijft altijd één kant open. Het tafelen verloopt zo op een coronaveilige manier. En dineren in de regen, het heeft ook iets”, aldus nog Jeremy Buyle.

Drijvend eilandje

De gasten hebben een vakantiegevoel op het water. “Op het water vergeet je even al je zorgen. Je waant je op een drijvend eilandje, waardoor je meer connectie maakt met je tafelgenoten. De mensen worden hier echt blij van. De gasten mogen zich verwachten aan live cooking en een hoogstaande barbecue verzorgd door De Feestarchitect. De beperkte ruimte vraagt wat creativiteit van de chef. Maar een goede chef houdt wel van een uitdaging”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier