https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Catering Verkindere: “We zullen niet de enige kandidaat zijn voor het nieuwe Clubstadion”

Guy Verkindere ‘bestelt’ een pintje dat hem toegestopt wordt door Stefaan Verhelle. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Catering Verkindere stond voor de zomer van de bevrijding, maar zaakvoerder Guy Verkindere bekijkt het nuchter. “De regels veranderen voortdurend. We kunnen sinds deze maand opnieuw opstarten, maar ik verwacht niet dat het in de tweede helft van 2021 al volle bak zal zijn. Er zijn al te veel evenementen naar 2022 doorgeschoven.”

Geen mens die nog nooit een hamburger of pakje friet gekocht heeft bij Catering Verkindere. Het bedrijf met uitvalsbasis in de Lodewijk de Raetlaan in Izegem werd in 1957 door Jozef Verkindere opgericht en behoeft dus weinig voorstelling. Met Guy is al de derde generatie het bedrijf binnengetreden. Al die jaren noest werken zorgden niet enkel voor veel expertise, maar ook voor een buffer.

We moesten ook een volle container met frisdrank, hamburgers, worsten en sauzen wegkieperen

“Maar die begint toch aardig weg te smelten”, stampt Guy een open deur in. “Je kunt er uiteraard weinig aan doen en zit werkloos toe te kijken. Ik had de indruk dat sommige mensen ook niet durfden te vragen hoe het met ons ging, gewoon al omdat ze ervan uitgingen dat het toch slecht was… Van halfweg maart 2020 lagen we stil. In september 2020 hebben we een maand aardig kunnen werken. We draaiden toen breakeven, maar waren blij weer te kunnen werken. Daarna was het weer boeken toe. We moesten ook een volle container met frisdrank, hamburgers, worsten en sauzen wegkieperen. Ik verwacht nu dat we straks weer kunnen opstarten, maar dat zal nog altijd een beetje met de handrem op zijn.”

Veel verschoven

Grote uitspraken wil en kan Guy ook niet doen. “Er heerst nog te veel onzekerheid – kijk maar naar het voorbeeld van Tomorrowland. Persoonlijk vond ik het al niet kunnen dat ze op dat moment al 75.000 mensen samen zouden laten komen, een veelvoud van de 2.500 die nu zijn toegestaan. Zelf werken wij ieder jaar ook op Werchter, daar hadden ze er al langer de stekker uitgetrokken. Maar andere festivals, als Cactus, Dreambeats en het Nostalgie Festival, zijn al verschoven naar 2022.”

De kramen van Verkindere maken hun rentree op Schiervelde

Ook de voetbalcompetitie is voor Catering Verkindere een belangrijke bron van werk. “In eerste klasse staan we op Club en Cercle Brugge, KV Oostende en SV Zulte Waregem. Wat Excelsior Moeskroen zal brengen, weten we nog niet. Maar we engageerden ons ondertussen ook bij SK Roeselare-Daisel. Daar verwachten ze voor de toppers toch 600 tot 700 man, we maken dus onze rentree op Schiervelde. Ik verwacht dat we pas vanaf september weer naar voetbal op volle capaciteit gaan.”

Ondertussen hoopt Club Brugge ook een nieuw stadion te bouwen, maar dat blijkt al jarenlang geen evidentie. Zal er in de nieuwe Club-tempel ook plaats zijn voor Verkindere?

Jan Breydel is leuk

“Dat zullen we moeten afwachten. We zullen zeker kandidaat zijn, maar wellicht niet de enige. Maar weet je, ik amuseer me op Jan Breydel. We kennen er elk hoekje en kantje, hebben er vijf frituren en zes hamburgerkramen en nog een groot aantal drankstanden. We voelen ons daar thuis. En de rest zien we dan wel als het zover is. De opstart van de voetbalcompetitie zal sowieso niet makkelijk zijn. Zeker voor Club Brugge, waar ze gewend zijn voor een vol huis te spelen.”

Ondertussen is de bedrijvigheid bij Verkindere, waar acht mensen voltijds werken, weer toegenomen. “We hebben de opstart grondig voorbereid. Dat wil zeggen dat je kosten hebt, maar geen inkomsten. Maar al onze wagens zijn van binnen en van buiten netjes gepoetst. Het frietvet is ververst en gas en elektriciteit zijn opnieuw gekeurd. We staan volledig klaar om er weer tegenaan te gaan. Ook ons team van 200 flexi’s en vakantiejobs zal blij zijn. Er zijn mensen weggevallen, maar er zijn andere voor in de plaats gekomen. Ook voor ons is het weer even wennen, natuurlijk. We werkten ieder weekend, in de ambiance, en plots viel dat weg.”

Wielrennen in 2022

Maar Guy kijkt ook al wat verder. “Op het BK veldrijden in Lombardsijde begin 2022 zijn we van de partij, normaal ook op het BK elite op de weg in datzelfde Middelkerke in juni dat jaar. En in het najaar is er het WK. Dit keer in november, maar dat moet normaal ook een voltreffer worden. Omdat er nu nauwelijks EK-dorpen waren, werden onze tapwagens ook niet verhuurd. Ik verwacht dat in 2022 alles weer op volle toeren zal draaien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.