https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brouwerij Rodenbach viert tweehonderdste verjaardag met jubileumbier: Red Tripel

Meesterbrouwer Rudi Ghequire met de Rodenbach Red Tripel. © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Twee eeuwen Rodenbach, dat kan de brouwerij niet vieren zonder daaraan een jubileumbier te koppelen. De Red Tripel zet de verjaardag van het Roeselaarse icoon extra in de verf.

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van bieren met een iets hoger alcoholgehalte zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters ook master blenders: het versnijden van bieren gebeurt dagelijks in het brouwproces van één van de zes Rodenbach-bieren.

Luxueus

Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met twee jaar oud houtgerijpt foederbier versneden. “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt”, legt Rudi uit. “Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter komen ten volle tot leven in je glas.”

© GF

Het alcoholpercentage bedraagt 8,2 procent. Het bier wordt in een champagnefles van 75 centiliter gebotteld, de sierlijke Rodenbach-signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt. “Dit geeft het geheel een luxueuze uitstraling.

Bouillabaise

De Rodenbach Tripel is niet enkel een perfect degustatiebier, het is ook een perfecte begeleider bij enkele gerechten.

Het ronde, fruitige en tegelijk frisse karakter matcht perfect met de zoet-zilte accenten van een bouillabaise, valt nog te horen.

De Rodenbach Red Tripel is te verkrijgen bij de betere drankenhandel en Colruyt Group.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.