Brouwerij De Plukker baat De Stadsschaal uit

Brouwer Kris Langouche en biohopboer Joris Cambie. © (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Uiterlijk vanaf 1 mei baat brouwerij De Plukker De Stadsschaal uit, beter gekend als de cafetaria van het Hopmuseum in de Gasthuisstraat. Eerder was al bekend dat De Plukker de concessie binnen haalde voor de inrichting van een stadsbrouwerij op de Hopmuseumsite.

De Plukker ziet de tijdelijke uitbating van De Stadsschaal als een opstap naar een attractieve stadsbrouwerij. Poperinge reageerde met verslagenheid toen Annemie Kesteman, sinds 2007 uitbaatster van De Stadsschaal, op 11 januari thuis overleed na een val van de trap. Contractueel zou de lopende overeenkomst tussen Annemie Kesteman en de stad eind februari aflopen. Over een mogelijke verlenging was nog niet gepraat.

Stadsbrouwerij

Op 18 oktober 2021 gunde de stad de concessie voor de uitbating van een stadsbrouwerij in het Hopmuseum aan brouwerij De Plukker. “Vooraleer die werken van start gaan, maakt een studiebureau een masterplan op voor de hele site. Daarin worden ook bouwkundige ingrepen voor de realisatie van de stadsbrouwerij opgenomen. Dat plan zou nog dit jaar klaar zijn”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Toerismeschepen Klaas Verbeke (CD&V): “Afhankelijk van de nodige vergunningsaanvragen en verder overleg met de afdeling Onroerend Erfgoed zouden de aanpassingswerken in functie van de stadsbrouwerij in 2023 starten. Bedoeling is om eind 2023 of uiterlijk begin 2024 de stadsbrouwerij te openen.”

Eens de stadsbrouwerij operationeel is, sluit De Stadsschaal uiteraard de deuren. Daarom was het weinig zinvol om, los van de toegewezen concessie, voor die korte resterende periode een andere uitbater te zoeken.

Open vanaf 1 mei

Onderhandelingen tussen de toekomstige uitbaters van de stadsbrouwerij en de stad leidden snel tot een oplossing: brouwerij De Plukker start op basis van een overeenkomst bezetting ter bede de uitbating van De Stadsschaal vanaf uiterlijk 1 mei.

In de eerstkomende weken smukt de nieuwe uitbater de cafetaria en bijhorende ruimtes op, met onder andere schilderwerken, extra en nieuw meubilair en uitbouw van een groter terras.

Vanaf 1 mei gelden deze openingsuren: woensdag, donderdag en zondag van 10 tot 18 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 23 uur, maandag en dinsdag gesloten. (Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.