Driesterrenrestaurant Boury brengt samen met JARR van Duvel Moortgat een eigen kombucha op de markt. De gefermenteerde thee kreeg de naam ‘JARR X BOURY Ginger & Lemon Sparkling Kombucha’ en kost 2,65 euro per fles.
“We speelden al langer met het idee om een eigen non-alcoholische drank te ontwikkelen”, aldus chef Tim Boury. “Omdat we zelf al geruime tijd fan zijn van JARR Kombucha, klopten we aan bij Duvel Moortgat (het merk JARR behoort sinds 2018 tot het portfolio van die brouwerij, red.) om samen met hen aan een nieuwe variant te werken. Het resultaat van deze samenwerking is een kombucha die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar door de toevoeging van vezels en vitamine C ook een gezonde optie is voor onze gasten.”
Non-alcoholische aperitief
Kombucha is een gefermenteerde thee en wordt gebrouwen met water, een theemix, suiker en een mix van bacteriën en gist. Het kan gedronken worden bij het ontbijt, maar evengoed bij een lunch of diner als non-alcoholische aperitief. Boury mikt vooral op dat laatste. “De kombucha die we lieten brouwen is ideaal om puur te degusteren als aperitief, maar dient evengoed als basis voor een cocktail”, legt Mathieu Vanneste, sommelier bij Boury en Michelin Sommelier van het Jaar uit. “De pittigheid van de gember opent het smakenpalet, terwijl de verfrissende citrustonen deze prikkelt. Een prachtige balans om de maaltijd mee te beginnen.” (SV)
JARR x BOURY is te degusteren in Boury, is te bestellen via www.bouryboutique.be en is te krijgen bij de gespecialiseerde drankenhandel, voor de prijs van 2,65 euro per fles van 33cl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier