https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Befaamd café ‘t Veldzicht herrijst als Perle d’Ozette in Oedelgem

Els Vandermoere, Anne Vandermoere, Greet Vandermoere. (foto AVH)
Els Vandermoere, Anne Vandermoere, Greet Vandermoere. (foto AVH)
Redactie KW

Wie het bekende café ’t Veldzicht kende, kent vast en zeker Libert Vandermoere. Maar liefst 150 jaar lang hield de familie café in Oedelem, tot aan het overlijden van ‘nonkel Libert’. Ettelijke jaren later willen Els, Anne en Greet Vandermoere de traditie verderzetten. Met Perle d’Ozette openen ze over enkele maanden een nieuw concept.

De drie zussen komen elk uit een andere professionele sector, maar willen er nu graag iets bijnemen. “Toen we dit pand kochten, dacht geen van ons dat we iets in de horecasector zouden doen. Het was altijd de bedoeling om hier een vakantiewoning voor grote groepen van te maken”, steekt Els van wal. “Maar toen we zagen dat er hier beneden een erg mooie ruimte is, leek een ‘huiskamercafé’ ons wel leuk. Daarin willen we vooral de huiselijke sfeer centraal plaatsen”, gaat Anne verder. “Er zullen houtkachels zijn, een grote zetel, gezelschapsspelletjes, een boekenkast en natuurlijk een bar. Het wordt een café met een nostalgisch gevoel, een knipoog naar vroeger”, lacht ze. En in een extra zaaltje kunnen groepen samenkomen of feestjes plaatsvinden.

“Bij ons kun je ook terecht voor een heerlijk tapasplankje met een lekker biertje, een lekker vers gebakje, en een kleine snack. Bij voorkeur halen we onze producten bij de lokale handelaars, die we graag extra in het zonnetje zetten”, vertelt Greet. “Omdat we met een nieuw concept komen, willen we allesbehalve concurreren met handelaars in de buurt. We willen samen met hen ervoor zorgen dat het dorpsleven in Oedelem weer tot leven komt.”

In de buurt zijn er weinig soortgelijke zaken en dat ziet het trio als een troef. “We willen graag in de zomer starten. De renovaties zijn nog volop aan de gang, dus hopelijk kunnen we in augustus openen. We merken ook dat de coronacijfers de goede kant opgaan, dus het ziet ernaar uit dat dat lukt. Ik krijg ook erg veel hulp van mijn man, Jan, die samen met ons een van de grote werkkrachten is achter dit project.” Eens het zover is, zullen de zussen de taken verdelen. “Het moet mogelijk zijn om eens een dag zonder een van ons te werken, dus iedereen zal verschillende dingen doen. Maar we hebben natuurlijk elk onze kwaliteiten. Greet en Anne zullen zowel in de zaal staan als de keuken op zich nemen, ik zal dan weer de bar doen.”

Spontaan gegroeid

De naam van de zaak, ‘Perle d’Ozette’ groeide spontaan. “Tijdens de renovaties zagen we hier een bord waar ‘perle’ op staat. Dat bleef in onze gedachten spelen. Bovendien spraken we altijd over ‘Ozette’ als we aan elkaar vroegen wie in de Oudezakstraat was. De samentrekking ‘Perle d’Ozette’ volgde al snel”, besluit Anne.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.