Bart en Nele toveren Bistro Vive om tot Maison Vive

Bart Campe en Nele Kints gaven het pand de voorbije maanden een opfrisbeurt.© PN
Bart Campe en Nele Kints gaven het pand de voorbije maanden een opfrisbeurt.© PN
Redactie KW

De bekende Bistro Vive in Sint-Eloois-Vijve heeft nieuwe eigenaars. Cateraars Nele Kints (44) en Bart Campe (45) geven de zaak letterlijk en figuurlijk een nieuwe aanblik, want bij de heropening zal je er ook in het weekend terechtkunnen. Tot nu toe bleef de bistro steevast gesloten op zondag.

Tot voor de tweede lockdown vond je Thomas Derudder (37) en Maaike Goemaere (32) in de zaal en in de keuken van Bistro Vive op de site van kledingketen Giks. Zij ruilden de zaak in voor het bekende eetcafé In De Zon in Kwaremont, waardoor een overname zich opdrong. Nele Kints en Bart Campe, een koppel uit Ooigem dat cateringbedrijf Flavorfood uitbaat, greep de nieuwe uitdaging met beide handen. “We speelden al een hele tijd met plannen om zelf een horecazaak te starten in Waregem. Toen we op deze kans botsten, hebben we niet lang getwijfeld. In amper een week was de deal beklonken”, vertellen ze.

Ruimer publiek

Dat Bistro Vive onder impuls van het koppel een naamsverandering ondergaat en vanaf mei Maison Vive zal heten, heeft een goede reden. Bart en Nele willen de zaak opentrekken en een ruimer publiek aanspreken. “Je zal hier elke dag terechtkunnen voor een hapje, een drankje, een koffie of een pannenkoek, maar we willen ook inzetten op het restaurantgevoel. Op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag kan je hier lekker tafelen en genieten van specialiteiten zoals ribbetjes of côte à l’os”, legt Bart uit.

De voorbije maanden stak het koppel veel tijd in een opfrisbeurt voor het pand, want om de bekende redenen kon hun cateringbedrijf ook niet op volle toeren draaien. Bart en Nele hopen dan ook dat de heropening niet meer in gevaar komt. “We kijken reikhalzend uit naar 1 mei, maar tegelijk willen we ons wat behoeden voor te veel enthousiasme. De horeca werd al vaak teleurgesteld. Toch zien we het helemaal zitten. De ruime parking, het mooie terras en het familiale karakter vinden we echt troeven. Hopelijk kunnen we er een succes van maken”, stelt Nele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.