Ann en Marnix openen B&B Linde Creatief in Zarren: “We voelen ons hier zelf op reis”

Ann en Marnix poseren trots voor de ingang van hun B&B Linde Creatief, waar ze zelf gedurende een viertal jaar aan meebouwden. Ze gaven met hun kunst ook een persoonlijke toets aan het interieur. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Op een boogscheut van de statige Couchezmolen vind je Linde Creatief, een bed and breakfast met een kunstzinnige toets, gerund door Marnix en Ann, twee leerkrachten, afkomstig uit Meulebeke. In 2019 kochten en restaureerden ze de hoeve, waar nu maar liefst achttien mensen van de rust in de Zarren-Lindestraat kunnen genieten.

“We wilden al een tijdje iets doen in de trant van een B&B en speelden ook met het idee om naar het buitenland te trekken”, vertelt Marnix Mabbe (61). “We zijn afkomstig van Meulebeke, waar mijn echtgenote Ann ook bewegingsopvoeding geeft. Ikzelf sta in het onderwijs in Waregem. Dat is een uurtje rijden van Zarren, maar ik leg de afstand met plezier af, zeker tijdens de terugrit, want we wonen hier enorm graag op het Zarrense platteland. In juli 2019 is ons avontuur hier begonnen. We kochten de hoeve en gingen meteen aan de slag. Waar we zouden uitkomen en hoelang het zou duren, daar hadden we geen gedacht van. We kwamen hier elk weekend naartoe met de mobilhome en deden heel wat voorbereidend afbraakwerk zelf. Al snel voelden we ons hier thuis en kregen we vaak het gezelschap van mensen uit de buurt, wat alles nog gezelliger maakte. Op een steenworp van hier ligt trouwens ook de Ark van Zarren, de B&B van Elsje Helewaut.”

Zo authentiek mogelijk

“Iedereen wist ook dat, als de poort openstond, ze meer dan welkom waren”, vervolgt Ann Vanhollebeke (59). “Van de schuur, die dienst deed als varkensstal, hooizolder, aardappelkelder en garage, bleven enkel de buitenmuren en het dakgebinte over. We konden hiervoor rekenen op een architect en vakmensen uit de streek. We wilden dat de buitenkant er zo authentiek mogelijk bleef uitzien, terwijl we ook grote glaspartijen voorzagen, die onze gasten een fantastisch zicht schenken op de prachtige omgeving en de molen. Toen de B&B af was, hebben we eerst daar onze intrek genomen, omdat ons nieuwe huis, dat naast de B&B gebouwd werd, nog niet af was. We mikken vooral op fietstoerisme en willen een plek creëren waar de gasten tot rust kunnen komen. We kozen er bewust voor om geen televisie op de kamers te plaatsen. We serveren een ontbijt met zelfgemaakte en streekproducten en willen zo onze stempel drukken op het geheel.”

Rolstoelvriendelijk

“Sinds 1 maart hebben we ons licentienummer van Toerisme Vlaanderen”, valt Marnix in. “We hebben onze B&B eerst eens laten proefdraaien met kennissen die hier op weekend kwamen. Zelf zijn we geen grote bezoekers van B&B’s, maar we willen het wel goed aanpakken. We kunnen maximum 18 personen laten overnachten, gezien we beschikken over vijf tweepersoonskamers en twee familiekamers waar telkens vier personen kunnen slapen. Onze B&B is ook rolstoelvriendelijk ingericht, omdat we van mening zijn dat een rolstoelgebruiker evenzeer de mogelijkheid moet hebben om op reis te gaan. Het is ook mogelijk om de hoeve volledig af te huren en dan kan je ook zelf koken voor de hele groep. Binnen is alles afgewerkt, maar we zijn nog druk bezig met de aanleg van de tuin. Het slechte weer van de laatste maanden liet ons niet toe om daaraan voort te werken.”

Kalligrafie

“We hebben zeker en vast nog geen spijt gehad van onze beslissing, ook al weten we dat we nu zelf niet meer op reis kunnen. Feit is wel dat we ons hier eigenlijk op reis voelen”, aldus Marnix.

“Elke kamer kreeg een naam die te maken heeft met onze hobby”

“De kamers beschikken allemaal over een eigen toilet en badkamer, maar we wilden ook een persoonlijke toets geven aan iedere kamer. We integreerden in het modern ingerichte complex ook heel wat meubels, kunstwerkjes en rekwisieten die vroeger aan onze ouders en grootouders toebehoorden. Elke kamer kreeg trouwens een naam die te maken heeft met onze hobby. Ann houdt zich bezig met kalligrafie, terwijl ik letters kap in steen. We zetten onze creatieve werkjes dan ook graag te kijk in onze B&B. De naam Linde Creatief verwijst dus niet alleen naar de statige linde aan de ingang van het domein, maar ook naar onze creatieve hobby’s. Misschien organiseren we in de toekomst wel creatieve workshops, maar dat zien we nog wel. Eerst willen we hier in Zarren onze draai vinden en heel wat gasten ontvangen”, besluit Ann.

Alle info vind je op www.lindecreatief.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier