19-jarige Daphné Vandenberghe opent eigen koffiehuis Mokkaffee

Daphné Vandenberghe heeft een passie voor patisserie.© LC
Daphné Vandenberghe heeft een passie voor patisserie.© LC
Paul Bruneel

Daphné Vandenberghe (19) is druk in de weer met de inrichting van haar eigen barista-tearoom Mokkaffee in de Kerkstraat in Middelkerke. “Ik hoop dat er vlug een signaal komt dat de horeca mag openen en dan wil ik er helemaal voor gaan.”

Aan lef en zelfvertrouwen ontbreekt het de 19-jarige Daphné Vandenberghe zeker niet. Je moet het maar aandurven om in de huidige coronatijd voluit te gaan voor de start van je eigen zaak. Daphné Vandenberghe ziet het helemaal zitten en wil zo vlug mogelijk haar meisjesdroom realiseren. “Ik zat nog in het tweede middelbaar toen ik al droomde van een eigen koffiehuisje, vraag me niet waarom, maar het was gewoonweg zo. Ik wist toen al dat ik ooit die droom wilde realiseren”, zegt Daphné.

Dat we volop in coronatijd zitten, schrikt haar geenszins af. “Ik ben net afgestudeerd en toen ik vernam dat er een pand vrijkwam in de Kerkstraat wist ik dat dit iets voor mij was. Een voordeel is dat het gebouw rechtover de zaak van mijn ouders, de broodjeszaak Pistoletto, gelegen is. Ik ben mijn ouders trouwens heel dankbaar voor hun hulp. Ik heb de liefde voor de horeca zeker voor een deel meegekregen van mijn ouders, die al 15 jaar zelfstandig zijn, ook mijn broer is al 5 jaar aan de slag als zelfstandige.”

“Mijn interesse in de sector is heel breed. Mijn studies situeren zich ook in die richting. In 2013 ben ik gaan studeren aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Toen ik in het vierde middelbaar zat, ben ik overgestapt naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daar heb ik ook een specialisatiejaar gastronomie gevolgd. Ik heb ook een passie voor patisserie. Uiteraard heb ik ook heel wat praktische ervaring opgedaan in de zaak van mijn ouders”, geeft Daphné mee.

Zelfgemaakte freakshakes

“In mijn eigen zaak zullen de specialiteiten mijn koffies zijn, samen met zelfgemaakte taarten, pannenkoeken en wafels en freakshakes. Dit zijn milkshakes met slagroom, snoep en koekjes, eigenlijk een echte suikerbom, maar superlekker en enorm hip momenteel. In Middelkerke is er niemand die dit verkoopt.”

Een blik op de kaart leert ons dat je er naast de twaalf soorten koffie, ook heel wat soorten thee, frisdranken, bieren en wijnen kan verkrijgen. Voorts ook ijscoupes en uit grootmoeders keuken pannenkoeken, wafels en de taart van de dag.

Schepen van Lokale Economie Natacha Lajaeghere (Lijst Dedecker) juicht het initiatief van Daphné toe: “Het is altijd leuk om te vernemen dat jonge mensen met ondernemerszin een nieuwe zaak opstarten. Ik denk dat Daphné hiermee een van de jongste ondernemers van onze gemeente zal zijn. Een koffiebar is ook welkom want diversiteit is nodig en trekt ook mensen aan. Ik zou andere jonge mensen willen aanporren om hetzelfde te doen. Het is trouwens onze bedoeling om jonge ondernemers aan te trekken. Niet enkel in Middelkerke, maar ook in Westende-bad zijn er nog mogelijkheden genoeg. Zaken zoals Mokkaffee geven een nieuwe schwung aan de straat en bij uitbreiding ook aan de gemeente”, zegt de schepen van Lokale Economie.

(PBM)

Mokkaffee is gelegen in de Kerkstraat 53 in Middelkerke.

Info: www.mokkaffee.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier