Hoevepicknick op zes Oostkampse boerderijen

Burgemeester en schepenen mochten in de Mérula-wijngaard van Marino Moenaert, al eens proeven van al dat lekkers dat de Korte Keten te bieden heeft. (foto PH)
Redactie KW

Oostkamp wil volop inzetten om Korte Keten-klanten, dagjestoeristen en toevallige passanten naar Oostkampse producten te leiden. Door de krachten te bundelen voor een lekkere picknick en door een mooie fietstocht uit te stippelen zet de gemeente deze zomer de lokale verse producten in de schijnwerpers en de lokale economie wordt er mee gesteund.

Meer dan ooit zullen we met zijn allen vakantie in eigen land houden. Binnen het relanceplan van Oostkamp is er ook gezocht om op een leuke manier activiteiten aan te bieden aan inwoners en bezoekers, maar tegelijk ook de lokale economie een boost te geven. Eén van de activiteiten is een mooie wandel- of fietstocht (max. 40 kilometer). Op zes boerderijen langs het traject staat er een picknicktafel klaar waar men gezellig en zorgeloos kan genieten van een rustige groene omgeving.

Zes hoeves

De bijhorende picknickmand met lokale producten zal ter plaatse klaarstaan na reservatie via www.oostkamp.be/hoevepicknick. Je kiest dan zelf de locatie waar je wilt gaan genieten. Je krijgt er ook info over de fietstocht. De prijs voor een mand bedraagt 15 euro per volwassene en 12 euro voor een kind.

De zes hoeves die een picknick aanbieden op de boerderij zijn: Moo Boerderij en Wijngaard Merula (Moerbrugge), Vers Varkentje en de Decanatushoeve (Hertsberge), ‘t Ambrozijn (Waardamme) en Bioboerderij Vermeulen (Ruddervoorde). Verwacht je aan een rijkelijk gevulde picknickmand met heerlijk verse, gezonde en smaakvolle producten die klaar staan op een exclusieve #8020 picknickbank, ook van Oostkampse makelij trouwens. Op sommige hoeven mag je zelfs op ontdekking gaan op de boerderij of in de wijngaard.

Nog andere activiteiten die binnen het relanceplan ‘Kern-gezond’ vallen dat de zomer in Oostkamp kleur wil geven, zijn terug te vinden op www.oostkamp.be/kerngezond. (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier