Groothandelsmarkt in Kortrijk houdt ermee op

Axel Vandenheede

De Kortrijkse Groothandelsmarkt houdt op te bestaan: vrijdag is er voor het laatst markt op Vier Linden. Stad Kortrijk betreurt naar eigen zeggen de stopzetting.

Normaal lopen er nog altijd onderhandelingen tussen enerzijds de handelaars van de KGM en het Kortrijkse stadsbestuur, maar die lijken nu geen zin meer te hebben.

“Het is voorbij”, stelt handelaar Matthias Glorieux. “Ook al is er nog altijd zicht op een oplossing én hebben we in de rechtbank gelijk gekregen.”

Kotsbeu

Maar het probleem ligt niet bij de onderhandelaars, zo blijkt. “De grote spelers op de Kortrijkse Groothandelsmarkt zijn de onzekerheid kotsbeu. Nu al komen er twee niet meer af en de andere hebben ons al verteld dat ze vanaf volgende week niet meer present zullen tekenen. Dan stopt het natuurlijk.”

Woensdag en vrijdag is er ‘s middags nog markt in de hal op de site-Vier Linden, vanaf volgende week zal er rond dit tijdstip amper nog beweging zijn, wordt verwacht.

Princiepsakkoord

Het Kortrijkse stadsbestuur is naar eigen zeggen verrast door deze plotse wending. “Dit gebeurt zonder enige vorm van overleg of aankondiging vooraf”, laat het weten. “Ook de raadsman van de stad is verrast door deze plotse wending. De stad leverde de voorbije maanden vele inspanningen om de KGM te laten voortbestaan.”

“Kennelijk bepalen een drietal grote spelers nu het lot van vele kleine handelaars. De stad betreurt deze beslissing aangezien er op 3 juli 2018 dankzij de bemiddeling van de Vlaamse ombudsman een princiepsakkoord was tussen alle partijen over de doorstart van de KGM”, is nog te lezen in de persmededeling. (AXV-foto OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.