Projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft zo'n 500 werven in heel het land, vooral in Oost-en West-Vlaanderen. Sinds donderdag liggen ze allemaal stil om de veiligheid van de arbeiders en onderaannemers te waarborgen. Het bedrijf nam de beslissing woensdagmiddag al. "We nemen liever geen risico", zegt Thomas Van Poucke, de kersverse ceo van Groep Huyzentruyt. "Zowel wij als projectontwikkelaar als onze klanten worden hierdoor getroffen. We hopen op begrip in deze bizarre en uitdagende tijden. Hoe sneller en ingrijpender de maatregelen op korte termijn, hoe sneller alles achter de rug zal zijn."

Ongeziene economische impact

Het bedrijf ziet door deze beslissing uiteraard opleveringsdata verschuiven. Aangezien er ook geen afspraken met kandidaat-kopers gemaakt kunnen worden, gebeurt ook de geplande verkoop van projecten pas later. Voka raamde woensdag de economische schade al op 16 miljard euro maar ook Groep Huyzentruyt zelf spreekt van een ongeziene crisis, die bijzonder zwaar dreigt in te hakken op de maatschappij. Zo zijn er nu al bepaalde grondstoffen en producten die uit het buitenland komen die moeilijker voorradig zijn.

"Zoals overal is dit ook voor onze sector een ramp. We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid opneemt zodat het voor veel aannemers mogelijk blijft om het hoofd boven water te houden", aldus de ceo nog. "Wij hebben een buffer om deze turbulente periode op te vangen, maar het is wel zeker dat we onze plannen en doelstellingen voor 2020, en de volgende jaren, zullen moeten bijsturen."

Mondmaskers

Om ook op andere vlakken het goede voorbeeld te geven, schenkt de projectontwikkelaar uit Beveren-Leie de laatste voorraad mondmaskers aan het AZ Groeninge in Kortrijk. "Het gaat om een veertigtal mondmaskers. Die hebben de gezondheidsmedewerkers nu veel meer nodig dan wij", besluit Thomas Van Poucke.

Projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft zo'n 500 werven in heel het land, vooral in Oost-en West-Vlaanderen. Sinds donderdag liggen ze allemaal stil om de veiligheid van de arbeiders en onderaannemers te waarborgen. Het bedrijf nam de beslissing woensdagmiddag al. "We nemen liever geen risico", zegt Thomas Van Poucke, de kersverse ceo van Groep Huyzentruyt. "Zowel wij als projectontwikkelaar als onze klanten worden hierdoor getroffen. We hopen op begrip in deze bizarre en uitdagende tijden. Hoe sneller en ingrijpender de maatregelen op korte termijn, hoe sneller alles achter de rug zal zijn." Het bedrijf ziet door deze beslissing uiteraard opleveringsdata verschuiven. Aangezien er ook geen afspraken met kandidaat-kopers gemaakt kunnen worden, gebeurt ook de geplande verkoop van projecten pas later. Voka raamde woensdag de economische schade al op 16 miljard euro maar ook Groep Huyzentruyt zelf spreekt van een ongeziene crisis, die bijzonder zwaar dreigt in te hakken op de maatschappij. Zo zijn er nu al bepaalde grondstoffen en producten die uit het buitenland komen die moeilijker voorradig zijn. "Zoals overal is dit ook voor onze sector een ramp. We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid opneemt zodat het voor veel aannemers mogelijk blijft om het hoofd boven water te houden", aldus de ceo nog. "Wij hebben een buffer om deze turbulente periode op te vangen, maar het is wel zeker dat we onze plannen en doelstellingen voor 2020, en de volgende jaren, zullen moeten bijsturen."Om ook op andere vlakken het goede voorbeeld te geven, schenkt de projectontwikkelaar uit Beveren-Leie de laatste voorraad mondmaskers aan het AZ Groeninge in Kortrijk. "Het gaat om een veertigtal mondmaskers. Die hebben de gezondheidsmedewerkers nu veel meer nodig dan wij", besluit Thomas Van Poucke.