Garage Cools in Jabbeke heeft met nieuwe Brabus 800 een primeur

(foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bij Garage Cools in Jabbeke valt dezer dagen een uniek pareltje te spotten in de showroom: van deze nieuwe Brabus 800 rijden er op de aardbol nog maar een handvol rond.

“Dit is het vijfde exemplaar dat wereldwijd werd afgeleverd, in België is het de eerste. Je ziet ze sowieso al weinig in Europa; Brabus heeft zijn cliënteel vooral in de rijke olielanden”, zegt Annelies Cools.

De auto is dan wel niet voor haar, ze is er toch trots op dat ze hem staan heeft. “Jabbeke is misschien een klein dorpje, maar wij hebben er toch maar mooi eentje verkocht. Dit is onbetaalbare reclame voor ons”, glundert ze. Want de wagen kreeg volgens haar al veel bekijks.

“Er zijn veel mensen die hem in het passeren zien staan, en gauw even stoppen om hem te bewonderen”, klinkt het. De Brabus 800 is eigenlijk de Mercedes AMG GT 63S, die door het Duitse tuningbedrijf Brabus werd omgetoverd naar een 800 pk. “Achthonderd paarden onder je gat, het is niet voor iedereen weggelegd”, glimlacht Annelies. “Maar voor veel mensen is dit de ultieme droomwagen: eerst worden ze verliefd op Mercedes, dan doen ze eens zot met een AMG… En dan heb je dit. Een goeie klant van ons was ernaar op zoek”, aldus Annelies.

“Alles is speciaal”

Haar zoon deelde foto’s van het beestje op Instagram, wat hem instant enkele tientallen nieuwe volgers opleverde. “Wat zo’n auto speciaal maakt? Alles”, glimlacht Guillaume. “Alles aan deze wagen klopt gewoon, tot in de kleinste details. Als we hem in Duitsland gaan ophalen zijn, waren ze daar nog met de hand de zetelbekleding aan het stikken. Voor autoliefhebbers is dit de heilige graal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier