Eerste horecazaak gesloten die zich niet aan coronaregels hield

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Sinds 27 juli geldt overal de algemene mondmaskerverplichting in De Panne, Nieuwpoort en Koksijde. Deze maatregelen worden grondig gecontroleerd door politiezone Westkust en dat loont. In de volledige zone houdt het merendeel van de mensen zich aan de regels, maar één horeca-uitbater hield zich na 3 controles nog altijd niet aan de regels en werd op burgemeestersbevel gesloten.

Het dragen van een mondmasker is op het hele grondgebied van de drie kustgemeentes verplicht: op straat, in horecazaken en handelszaken, op de fiets… Hoewel een overgrote meerderheid zich wél aan de regels houdt, weigeren sommige individuen om een masker op te zetten.

Zoals aangekondigd controleren de agenten van politiezone Westkust dan ook grondig: op straat, in winkels, maar ook bij bezoekers en uitbaters van horecazaken. Er lopen agenten in uniform over straat, maar evengoed in burger om zo de ‘stiekeme’ overtreders ook op te merken. Daarnaast zijn er ook ‘s nachts controles, o.a. in de horeca.

Nagenoeg alle horecazaken houden zich aan de regels. De uitbaters en hun personeel dragen consequent een mondmasker en informeren de klanten die er geen dragen. Toch is al enkele malen vastgesteld dat de uitbater van één bepaalde zaak in De Panne geen mondmasker droeg. Na drie processen-verbaal, lapte de uitbater nog altijd de federale coronamaatregelen aan zijn laars. Het lokaal bestuur zag zich genoodzaakt om deze horecazaak onmiddellijk op burgemeestersbevel gedurende een week te sluiten. Dit voorval is het eerste in de politiezone Westkust en hopelijk ook het enige. De politie zal erop toezien dat de desbetreffende uitbater zich aan de sluiting houdt. Om dergelijke incidenten te voorkomen, zal de politie in de toekomst grondig blijven controleren.

Waarnemend burgemeester Wim Janssens: “Iedereen werkt samen aan een Safe Summer in De Panne en Adinkerke. De horeca werkt ook volop mee en levert grote inspanningen. Het is niet evident om altijd een mondmasker te dragen, zeker niet bij deze hoge temperaturen. Daarom zijn we hen dankbaar. Helaas is er nu 1 horecazaak die niet wil luisteren waardoor we zeer streng moeten optreden. Ik reken er op dat hij na een week terug zal opstarten met respect voor de coronaregels.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier