De Wurst van Meus is (deels) geïnspireerd op de ballen van Ballieu

© ? VRT Jokko
Redactie KW

De populaire televisiekok Jeroen Meus start in Leuven met een nieuw restaurantconcept dat de braadworst naar een hoger niveau moet tillen.

De chef van Dagelijkse Kost nam door de drukke bezigheden voor televisie noodgedwongen afscheid van zijn zaak ‘Luzine’, maar heeft nu toch weer nieuwe plannen. In Leuven zal Jeroen Meus samen met zijn vennoot Nico Viaene in een pand ‘Wurst’ starten, een horecazaak waar je ‘gourmet hotdogs’ zal kunnen eten, zo vertelt de chef aan Het Laatste Nieuws. Een snelle hap, maar in het geval van ‘Wurst’ wel met kwaliteitsproducten.

Meus ontwikkelde de worstjes samen met een Leuvense slager en voor de broodjes trok hij naar Ieper, waar hij in januari stage liep bij biobakkerij De Trog.

De populaire chef liep al een eindje rond met het idee en werd ook geïnspireerd door z’n collega Wim Ballieu, afkomstig uit Veurne. Die deed met ‘Balls & Glory’ eerder iets gelijkaardigs met en voor gehaktballen. Het is overigens de bedoeling dat Wurst ruimer gaat dan Leuven. Franchises in andere steden zijn een mogelijkheid en Jeroen Meus ziet ook kansen in foodtrucks en kraampjes op festivals.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier