Dakota maakt droom waar en opent kapsalon Lila’Licious

Dakota Wiggett: “Mensen mooi maken, dat is echt mijn passie.” © JRO
Gillian Lowyck

Vanaf 1 december kan je in de Koningsstraat 47 terecht bij kapsalon Lila’Licious. Dakota Wiggett (27) maakt haar droom waar en oefent haar passie voortaan in hoofdberoep uit.

Dakota Wiggett startte vorig jaar haar eigen zaak, nagel- en kapsalon Lila’Licious. Ze richtte een kamer in in haar eigen woning en startte als bijberoep. In hoofdberoep was ze aan de slag in een supermarkt. “Ik opende net na de eerste lockdown op 17 mei 2020, toen contactberoepen weer van start mochten”, vertelt Dakota. “Dat was meteen een grandioos succes. Ik werkte soms tot 22 uur, zoveel klanten kwamen er langs. Toen moest ik weer een tweede en derde keer sluiten… Maar de klanten bleven me contacteren.”

“Daarom besloot ik de sprong te wagen”, gaat ze verder. “Ik werd zelfstandige in hoofdberoep en ging op zoek naar een geschikt pand. Bij mij thuis de zaak verder zetten zag ik niet meer zitten. Als je thuis werkt, stopt het nooit hé.”

Dakota vond een geschikt pand in de Koningsstraat. “Het is al altijd een kapsalon geweest, dus zo goed als alles wat ik nodig heb, was er al. Ik zat samen met het Economisch Huis en zij stelden me voor om de zaak te openen in Mariakerke of de Vuurtorenwijk, maar dat zag ik niet zitten. Ik wilde het liefst dicht bij het centrum van Oostende zitten.”

Bij Lila’Licious kan iedereen terecht voor een mooi kapsel, maar ook voor nagels: “Binnenkort komt iemand op zelfstandige basis langs om de nagels van de klanten te verzorgen. Ik richtte ook een mooi hoekje in waar je mooie kledij kan shoppen. Mensen mooi maken, dat is echt mijn passie”, besluit Dakota.

Lila’Licious opent op 1 december. Een afspraak maken kan nu al op 059 40 32 45.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.