Compagnie Het Zoute koopt gewezen ziekenhuiscampus in Kortrijk

Campus Loofstraat sloot in april vorig jaar. © Foto AZ Groeninge
Axel Vandenheede

Compagnie Het Zoute uit Knokke heeft campus Loofstraat van AZ Groeninge in Kortrijk gekocht. De gebouwen staan al een tijdje leeg.

Dat meldt Made in West-Vlaanderen en is bevestigd aan onze redactie. De vastgoedmaatschappij werd gekozen uit een lijst van 20 geïnteresseerde partijen. Compagnie Het Zoute plant op de site van zowat vier hectare een aantal luxeflats.

Stad Kortrijk wil wel dat zowat de helft van de terreinen van het voormalige ziekenhuis park wordt. Nu al is er daar een beschermd park, maar het stadsbestuur wil het uitgebreid zien. Een andere vraagt van Kortrijk is om een fietscorridor op de site te voorzien.

Delhaize

Compagnie Het Zoute moet nu nog bekijken wat er naast luxeflats nog mogelijk is. Intussen bestaat de kans dat Delhaize er een tijdelijk onderkomen vindt: de winkel is aan de overkant van het voormalige ziekenhuis gevestigd, wordt binnenkort gesloopt en daarna weer opgebouwd. “Over een tijdelijke verhuizing naar de voormalige campus is er nog geen duidelijkheid”, is te horen bij de persdienst van de winkelketen.

De voormalige campus Vercruysselaan is nog niet verkocht door AZ Groeninge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.