Certipower in Roeselare groeit door stijgende vraag naar laadpalen

Geert Degroote van Certipower: “We hebben al heel wat projecten gedaan en er zitten er nog heel wat in de pijplijn.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Geert Degroote van Certipower: “We hebben al heel wat projecten gedaan en er zitten er nog heel wat in de pijplijn.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Het nieuws sloeg deze week in als een bom: tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Enkel dan zal er nog sprake zijn van een fiscaal voordeel. Voor het bedrijf Certipower, gespecialiseerd in de plaatsing en het onderhoud van laadpalen, klinkt het als muziek in de oren.

Met de nieuwe maatregelen wil de federale regering voluit inzetten op een groener woon-werkverkeer. Meer elektrische wagens betekent dat er ook nood is aan meer laadpalen en dat is uiteraard goed nieuws voor Certipower, gelegen langs de Onledebeekstraat in Roeselare.

“Toen minister Vincent Van Peteghem vorige maand zijn plannen op tafel legde, was dat nog enigszins verrassend. Daarna was de algemene verwachting dat de regering snel zou schakelen. Nu het kernkabinet maandagavond de plannen goedkeurde, blijkt dat ook effectief het geval”, weet Geert Degroote, ceo bij Certipower. “Natuurlijk is het een evolutie die we al jarenlang zien aankomen. Bovendien is het erg positief dat de nadruk niet alleen op de elektrische wagens zelf wordt gelegd, maar ook op de nodige laadinfrastructuur.”

Helpen verduurzamen

“Het momentum zit volgens mij echt goed voor deze maatregelen”, gaat Geert verder. “Enkele jaren geleden was dit nog niet mogelijk, door het hoge kostenplaatje van elektrische wagens. Nu wordt het aanbod betaalbare elektrische wagens steeds groter, verschillende merken zetten daarop in. Bij Certipower is het alvast onze missie om particulieren en bedrijven te helpen verduurzamen. We verkopen niet alleen laadpalen, maar vinden het ook belangrijk om mee te denken met de klant. Zo kunnen we hen adviseren op basis van hun verbruik nu, maar ook al anticiperen op de toekomst.”

“We anticiperen op de toekomst”

“Nu al zetten wij in op slimme toestellen, die zelf overbelasting voorkomen en op de ideale momenten opladen. Ook kunnen we gebruik maken van eventuele zonnepanelen om stroom te voorzien. In de toekomst zullen we dit zelfs kunnen afstemmen op de energieprijzen van het moment. Wij gaan langs bij particulieren in West- en Oost-Vlaanderen en zelfs bedrijven in heel Vlaanderen. Ook in de buurt mochten we recent nog enkele grotere installaties plaatsen. Dan denk ik onder meer aan Maxicon in Roeselare, Groep Decancq in Tielt, advocatenkantoor Lamote-Stragier in Kortrijk… En er zitten nog aardig wat projecten in de pijplijn!”

Groeiend bedrijf

Door de stijgende interesse in elektrische wagens en laadpalen blijft ook Certipower, dat pas vorig jaar werd opgericht, razendsnel groeien. “Momenteel zijn we met zes mensen, maar de verwachting is dat het heel snel naar tien à vijftien zal evolueren”, bevestigt de ceo.

“Het is positief dat de nadruk ook op de nodige laadinfrastructuur wordt gelegd”

“Wie dus interesse heeft in deze materie kan maar beter onze vacaturepagina in de gaten houden of zich melden via info@certipower.be . Zelf ben ik overigens ook nog maar twee maanden aan de slag als ceo. Voordien was ik actief bij Total, maar ook daar met de focus op nieuwe energie. Als je het mij vraagt, is het dus een enorm interessante sector”, besluit Geert Degroote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.