Camille Pierpont opent tweedehandswinkel voor merkkledij

Camille Pierpont in haar winkel. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Camille Pierpont (26) opende op 1 september op de hoek van de Hemelrijk- en de Marktstraat haar winkel Modemoiselle 2, een zaak in tweedehands merkkledij en accessoires.

Camille woont in Bellegem met haar man Olivier Buset en hun dochtertje van vier maanden. Zelf draagt ze altijd merkkledij. “Dat is duur in aankoop en aangezien ik zelf op zoek ging naar tweedehands luxeartikelen vroeg ik me af waarom ik dat ook niet zou doen voor anderen.” Camille gaat ook op zoek op bijvoorbeeld veilingen als ze bepaalde vragen krijgt voor kledij, een handtas of andere accessoires van een bepaald merk. Ze koopt en verkoopt boven- en onderkledij, accessoires en badmode voor dames en kinderen.

Niet ouder dan twee jaar

Zelfstandig worden was een evidente keuze voor Camille, die in een casino werkte. “Mijn mama heeft een kapsalon in de Dronckaertstraat in Marke en mijn man is zaakvoerder van BST-motors en van vier horecazaken.” De keuze om haar zaak in Marke te starten kwam er doordat het dicht bij haar huis en ook dicht bij de stad ligt, en toch niet in het centrum. Om kledij aan te kopen flyerde Camille in Bellegem-bos, op Rodenburg in Marke en in de Wolvendreef in Kortrijk. “Wat ik aankoop mag niet ouder dan twee jaar zijn. Op vintage staat natuurlijk geen jaar!”

Hemelrijkstraat 4. Open van woensdag tot vrijdag van 10 tot 18 uur, op zaterdag tot 17 uur. Info: 0460 96 31 25. Webshop: www.modemoiselle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier