Burgemeester Van Quickenborne lanceert wedstrijd om lokale horeca te steunen

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Naar goede gewoonte lanceerde de burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, zondag een video op sociale media. Daarin roept hij op om vanaf maandag de lokale horecazaken zoveel mogelijk te steunen. Hij verbindt er zelfs een wedstrijd aan. Wie een originele foto neemt van zichzelf op een terras, kan een bon voor zijn of haar favoriete café of restaurant winnen.

“Morgen is het zo ver. Dan gaan de restaurants en de cafés eindelijk terug open”, klinkt het. “De Kortrijkse horeca heeft ons gemist. Het zijn voor hen moeilijke tijden. Vandaar deze oproep: steun onze lokale horeca. Ga de komende weken eens gezellig op café of op restaurant.”

De burgemeester roept wel op om dat zo veilig mogelijk te doen. Daarom geeft hij drie tips mee. “Een: reserveer, twee: bestel niet aan de bar en drie: zit zo veel mogelijk buiten.” Volgens de burgervader zorgt zijn terrassenplan XXL ervoor dat iedereen ver genoeg uit elkaar kan zitten. “Zo is de terrasruimte in Kortrijk meer dan verdubbeld. Op die manier creëren we meer dan 60 nieuwe terrasplekjes in Kortrijk die je deze zomer kan ontdekken.”

Om de Kortrijkzanen te motiveren lanceert de burgemeester een wedstrijd “Neem een originele foto van jouw en je vrienden op een terras en post die op sociale media onder de #TerrassenXXL. Je kan een bon winnen voor jou favoriete horecazaak in de stad.”

Tot slot komt er ook een bedankje voor de zaken en buren die de extra terrassen hebben mogelijk gemaakt. “Het bewijst dat we in moeilijke tijden ook solidair kunnen zijn met elkaar. Ik ben er klaar voor, op uw gezondheid, zeker in coronatijden. Zorg goed voor uzelf en zorg voor elkaar!”, besluit de burgemeester.

Vincent Van Quickenbornehttps://www.facebook.com/Qfans/https://www.facebook.comFacebook1280

#TerrassenXXL-wedstrijd

STEUN ONZE KORTRIJKSE HORECA
Doe mee met de #TerrassenXXL-wedstrijd

Beste Kortrijkzanen

🍹Vanaf morgen mogen we eindelijk weer op restaurant en op café.

😔 Het zijn moeilijke tijden voor onze horecamensen.
Ze waren als eerste gesloten en mogen als een van de laatste terug open.

👊 Ik wil iedereen oproepen onze Kortrijkse horeca te steunen.
Ga de komende weken op restaurant of café.

😷 Uiteraard op een veilige manier.
Reserveer. Bestel niet aan de bar.

⛱ En zit zoveel mogelijk buiten op het terras.

🚀 We hebben met het Terrassen XXL-plan de terrasruimte in Kortrijk verdubbeld. Meer dan 60 nieuwe terrasplekjes om deze zomer te ontdekken.

🙏 Ik wil de buren bedanken die de plaats voor hun deur ter beschikking gesteld hebben.
Het toont dat we in deze moeilijke tijden allemaal solidair zijn.

📸 Doe mee met de #TerrassenXXL-wedstrijd.
Post de leukste terrasfoto op sociale media met de hashtag #TerrassenXXL en win een bon te spenderen in je favoriete café of restaurant.

⏰ Om de heropstart veilig te laten verlopen, sluiten we de eerste week om 23u. Als dat goed gaat, kan het vanaf volgende week tot 1u.

🥂Zo kunnen we weer veilig ééntje drinken.
Op uw gezondheid. Zeker in coronatijden.

💙 Zorg intussen goed voor uzelf en voor elkaar.

Vincent Van Quickenborne

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Zaterdag 6 juni 2020

video1.0https://www.facebook.com/Qfans/videos/266455034558021/500

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier