De Brugse vestiging van de Canadese groep Bombardier wenst voorlopig niet in te gaan op de beslissing van De Lijn. De openbaarvervoermaatschappij besliste enerzijds om een bestelling van ongeveer 150 trams toe te wijzen aan het Spaanse CAF, eventueel in samenwerking met Bombardier, en om 53 Antwerpse Hermelijntrams te laten ombouwen door Bombardier.

"We kunnen geen officiële reactie meegeven. Er zijn gesprekken met CAF, maar een officieel akkoord is er nog niet. Hetzelfde verhaal in verband met de Hermelijntrams. Er is nog geen contract getekend", meldt het bedrijf kort.

Hoe het nu verder met de commerciële samenwerking tussen CAF en Bombardier, is na de mededeling van De Lijn nog niet meteen duidelijk. Er is twee weken de tijd om de commerciële samenwerking te formaliseren. "Nu de raad van bestuur de opdracht voor de bouw van 146 trams heeft gegund aan CAF, kan de contractuele afsluiting plaatsvinden na de standstill van twee weken", aldus voorzitter van de raad van bestuur Marc Descheemaecker. Beide bedrijven kunnen volgens de voorzitter intussen 'hun commerciële afspraak officialiseren', en dat 'volgens de normen van De Lijn en met respect voor de belangen van alle betrokken stakeholders'.

(BELGA)

De Brugse vestiging van de Canadese groep Bombardier wenst voorlopig niet in te gaan op de beslissing van De Lijn. De openbaarvervoermaatschappij besliste enerzijds om een bestelling van ongeveer 150 trams toe te wijzen aan het Spaanse CAF, eventueel in samenwerking met Bombardier, en om 53 Antwerpse Hermelijntrams te laten ombouwen door Bombardier. "We kunnen geen officiële reactie meegeven. Er zijn gesprekken met CAF, maar een officieel akkoord is er nog niet. Hetzelfde verhaal in verband met de Hermelijntrams. Er is nog geen contract getekend", meldt het bedrijf kort.Hoe het nu verder met de commerciële samenwerking tussen CAF en Bombardier, is na de mededeling van De Lijn nog niet meteen duidelijk. Er is twee weken de tijd om de commerciële samenwerking te formaliseren. "Nu de raad van bestuur de opdracht voor de bouw van 146 trams heeft gegund aan CAF, kan de contractuele afsluiting plaatsvinden na de standstill van twee weken", aldus voorzitter van de raad van bestuur Marc Descheemaecker. Beide bedrijven kunnen volgens de voorzitter intussen 'hun commerciële afspraak officialiseren', en dat 'volgens de normen van De Lijn en met respect voor de belangen van alle betrokken stakeholders'.(BELGA)