Binding met stad leidt tot snellere toewijzing Oudenburgse sociale woning

Op initiatief van schepen van Wonen Romina Vanhooren geldt voortaan een nieuw toewijzingsreglement voor sociale woningen. Dat reglement stelt dat wie in Oudenburg is opgegroeid, er woont of er lange tijd heeft gewoond, voorrang krijgt bij de toewijzing van een sociale huurwoning of – appartement.

© LIN

Naast de lokale bindingsregels bevat het toewijzingsreglement ook een doelgroepenplan. “Met een doelgroepenplan wil de stad wonen op maat aanbieden aan kwetsbare doelgroepen. Er werden twee doelgroepen geselecteerd, namelijk senioren of 65-plussers en personen met autisme en/of een mentale beperking.”

Inhaalbeweging

“Om iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen in onze stad te bieden zal uiteraard slechts een klein deel van het patrimonium voorbehouden worden voor deze doelgroepen. Het betreft momenteel vijf flats op de molensite Acke voor de doelgroep personen met een mentale beperking en/of autisme en 21 voor senioren, hoofdzakelijk in de Bellerochelaan”, verklaart schepen Romina Vanhooren.

Het nieuwe lokale toewijzingsreglement voor Oudenburg werd nu overgemaakt aan de minister en zal vermoedelijk medio 2020 in werking treden. Oudenburg is op vlak van sociale woningen aan een inhaalbeweging bezig. De komende vijf jaar komen er meer dan 250 sociale woningen en appartementen bij. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.