Beernemse Louise Almey (26) verkoopt hippe ontbijtplanken

(foto AVH)
Arno Van Haverbeke

Vorige week las u in deze krant een artikel over een gepassioneerde beenhouwer die na een periode van sluiting zijn deuren weer opent. Dochter des huizes, Louise Almey, treedt nu in de voetsporen van haar vader door zelf een zaak in bijberoep op te starten. Met haar ontbijtplanken verklapt ze haar passie voor een zelfgemaakt ontbijt in verschillende vormen.

Ga daarom nu niet denken dat Louise iedere dag in de beenhouwerij van ‘Den Beenhouwer’ is te vinden. Ze studeerde bedrijfsmanagement en werkt als sales assistent bij een softwarebedrijf in de regio. Daarnaast is ze actief als flexijob-werkkracht in een bakkerij en in een tearoom. En bovenop een reeks uren waarin ze haar vader helpt, heeft ze nu zowaar nog zelf een bedrijfje opgezet waarmee ze ontbijtplanken verkoopt.

Familie en vrienden

“En dat is altijd al een droom van me geweest”, zegt Louise. “Ik wilde altijd al iets voor mezelf hebben. Het is nooit de bedoeling geweest om bijvoorbeeld fulltime bij mijn vader in de slagerij te gaan hoewel ik het heel graag doe. De laatste tijd was het starten van een onderneming vaak in de media en op televisie, waardoor het bij mij ook begon te kriebelen. Bovendien maak ik regelmatig brunches en ontbijtjes voor familie en vrienden en zij spoorden me aan om daar iets mee te doen. Dat vormde het ontstaan van ‘Fralou’.”

Time management

Na een aantal berichten via sociale media en het opzetten van een website liepen de eerste bestellingen voor Fralou al snel binnen. “In het begin waren dat natuurlijk vaak kennissen en familieleden, nu vinden ook steeds meer onbekenden hun weg naar mijn website en mijn ontbijtplanken.” Nu levert Louise ontbijtplanken op zaterdag en zondag, aangezien ze moet werken op alle andere weekdagen: “Dat is wel even zoeken, zeker omdat ik hier pas mee begin, bijvoorbeeld qua time management. Maar ik ben zeer perfectionistisch en ik laat geen enkele plank vertrekken als ik daar zelf niet tevreden mee ben.”

“Een eigen bedrijfje is altijd een droom van me geweest”

Opvallend op haar planken zijn de ‘American pancakes’. Die maakt ze, net als de vele andere producten, helemaal zelf; anderzijds werkt ze ook zelf aan een reeks quiches en brownies. Plezier in het maken ervan staat voor Louise centraal: “Ik ben ook naar een groothandel geweest voor mijn producten. Daar zie ik dat je die dingen allemaal kan inkopen, maar waarom zou ik dat doen? Ik geniet enorm van het kokkerellen, dus dan ga ik dat plezier niet voor mezelf wegnemen.”

Of ze haar bedrijfje in gedachten al wat groter ziet? “Voorlopig focus ik mij op het plezier van het koken. De uitbreiding is al dan niet pas voor over een aantal jaar.”

Wie een ontbijtplank van Fralou wil bestellen, kan via haar website www.fralou.be zijn wensen doorgeven. Afhalen of laten leveren in de grote regio rond Beernem kan op zaterdag en zondag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.