
De Vanhalst Retail Group, vooral in West-Vlaanderen bekend van Supra Bazar, gaat investeren in winkels voor baby- en kinderspullen. Het bedrijf vernieuwt de 27 Dreambaby-winkels die het vorig jaar heeft overgenomen van Colruyt en gaat daarnaast nieuwe vestigingen openen van zijn eigen keten Kabine, die ook baby- en kinderspullen aanbiedt.
Een jaar geleden kondigde Colruyt de verkoop van zijn babyspeciaalzaken aan Supra Bazar aan. Nu maakt de familie Vanhalst duidelijk wat ze ermee van plan is. De Dreambaby-winkels krijgen een rebranding en er zal sterk worden ingezet op geboortelijsten met persoonlijke service. De CEO van de groep, Bavo Vanhalst, hoopt zo het marktaandeel te vergroten. “Zeker in Wallonië is er nog groeimarge”, zegt hij.
Kabine
Tegelijk werkt de groep aan een uitbreiding van zijn eigen winkelketen Kabine, die ook een gamma aan babyspullen aanbiedt maar daarnaast mikt op kledij voor oudere kinderen, decoratie en cadeautjes. Nu zijn er twee vestigingen, in Oostende en Koksijde. “Voor de zomer openen we een derde winkel in Blankenberge en daarna is het de bedoeling om Vlaanderen binnen te trekken op strategische plaatsen”, zegt Vanhalst. De groep spreekt van vijftien winkels, maar kleeft er geen termijn op.
Kabine mikt op een ander cliënteel dan Dreambaby, legt de CEO uit. “Ze vullen elkaar aan. Er is misschien 20 procent overlap in producten.” Voor het overige zet Kabine meer in op A-merken en nieuwe hippe merken, die soms wat duurder zijn. Er is ook een koffie- en lunchbar aan de winkels verbonden.
Beleving
In zijn vijf Supra Bazar-winkels, waar het uitgebreide gamma de troef is, wil Vanhalst meer beleving en gebruiksgemak brengen. “We zijn al lang niet meer de winkel met saaie winkelrekken. We zetten in op elk aspect van de winkelbeleving. Wie anno 2025 nog tot in de winkel komt, moet worden meegenomen in een gans verhaal van A tot Z. We moeten meer doen dan producten aanbieden.”
Fraudeonderzoek
De familie achter Supra Bazar kwam de voorbije jaren in de media wegens een groot fraudeonderzoek. In 2021 was nog sprake van een van de grootste fiscale dossiers ooit in België, maar daarna bleef het er stil rond. De CEO stelde dinsdag dat de zaken destijds verkeerd in de media zijn gebracht en wilde er verder niet op ingaan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier