Paintfactory opent nieuwe vestiging in Roeselare: “Hopen om hier een creatieve designvibe te creëren”

Bij Painfactory staan innovatie en duurzaamheid centraal. Op de foto zien we Nils De Rycke, Milojka De Weweire, Jennifer Lepere en Annelies De Grande. © Stefaan Beel
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Op 2 mei opent Paintfactory een nieuw filiaal in de Oude Diksmuidestraat in Roeselare, vlak aan het Mammoet Center. Daarmee opent de verfproducent al zijn zesde vestiging. “We hopen om hier een soort nieuwe creatieve interieur- en designvibe te creëren.”

Paintfactory is het no-nonsense winkelconcept van Bevepe, een gevestigde waarde als verfproducent uit Brugge. Met hun concept staan ze erom bekend toegankelijke verfproducten en professioneel advies aan te bieden. De nieuwe winkel in Roeselare is al de zesde vestiging. “Twee jaar geleden openden we een winkel in Kortrijk. Zo kwam er ook al snel interesse van mensen uit Roeselare en de Westhoek. De keuze voor Roeselare was op die manier dan ook snel gemaakt vanwege de centrale ligging”, vertelt Milojka De Weweire (32), die al ruim drie jaar marketing manager is binnen het bedrijf.

Mammoet Center

Als locatie voor hun nieuwe Paintfactory in Roeselare kozen ze bij Bevepe voor een pand niet ver van de Brugsesteenweg, aan het Mammoet Center.

“We zoeken altijd een buurt uit waar er wat kruisbestuiving is. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat keuken- en interieurwinkels. We vinden het handig voor onze klanten dat ze op die manier heel wat op dezelfde locatie kunnen vinden”, aldus Milojka.

Bij Paintfactory staan innovatie en duurzaamheid centraal. “Hier in Roeselare hebben we de ‘Studio’. Dat is een innovatieve zone waar klanten kunnen kennismaken met de nieuwste verfproducten. Deze producten, ontwikkeld met focus op milieu en betaalbaarheid, verhogen de esthetische waarde van elk interieur of exterieur. Daarnaast willen we hier ook workshops geven voor zowel particulieren als schilders, zodat zij hier verschillende soorten verf of verftechnieken kunnen testen. Ten slotte zullen we hier ook uitpakken met een opmerkelijk project, een geavanceerde kleurtintmachine. Daarvoor maken we gebruik van de baanbrekende pearls-technologie. Dat systeem van werken zorgt niet alleen voor een perfecte kleurconsistentie, maar is ook bijzonder milieuvriendelijk”, vertelt Milojka nog.

Bij Bevepe kijken ze alvast uit naar hun nieuwe Paintfactory. “We hopen om hier een soort nieuwe creatieve interieur- en designvibe te creëren, waarin we kunnen tonen dat je met een iets minder groot budget ook mooie dingen kan bekomen”, besluit Milojka.

Opening

De officiële opening van de nieuwe winkel is voorzien op donderdag 2 mei. Later, op vrijdag 31 mei, vindt dan de feestelijke opening plaats. De Paintfactory in de Oude Diksmuidestraat 2 is van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17.30 uur open. Op zaterdag is de winkel open van 10 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier