Noordzee Drones Zeebrugge gaat fusie aan met Bafa Drones Antwerpen

Ceo Elwin Van Herck van Bafa Noordzee Drones (rechts) met instructeur Wim De Schutter.© MVO
Ceo Elwin Van Herck van Bafa Noordzee Drones (rechts) met instructeur Wim De Schutter.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Twee kleppers uit de dronewereld, Noordzee Drones Zeebrugge en Bafa Drones Deurne-Antwerpen, hebben beslist om samen de dronesector verder uit te bouwen en hun marktpositie te verstevigen. Vandaag maken ze de fusie én hun nieuwe naam bekend. Samen willen ze hoge toppen scheren als Bafa Noordzee Drones.

Koksijdenaar Elwin Van Herck stond aan de wieg van de dronesector in België en in Europa. Tijdens zijn periode als zaakvoerder van productiehuis Chic zocht Elwin een budget- en milieuvriendelijke oplossing om luchtbeelden aan zijn klanten aan te bieden.

In zijn zoektocht naar expertise en als visionair kwam hij in een rollercoaster terecht, en dat leidde vandaag tot de fusie ‘Bafa Noordzee Drones’. Elwin is ook voorzitter van de Belgian Drone Federation, voorzitter en vicevoorzitter in de Belgian Civil Drone Council. Als stichter van Droonhaavn werkt Elwin verder aan de ontplooiing van deze dronehub, het Unmanned Aerial Vehicle businesscenter en ecosysteem voor drones in West-Vlaanderen.

Beste groeiperspectieven

“De overname kadert in de strategie om deze snel evoluerende bedrijfstak de beste groeiperspectieven te bieden in haar eigen specifieke industriële en hoogtechnologische omgeving”, verduidelijkt ceo Elwin Van Herck. “Op termijn zullen opgedane kennis en expertise uit beide centra samenvloeien en ook de opleidingen worden gemeenschappelijk naar de hoogste normen gestandaardiseerd en zullen voortaan in heel België worden aangeboden.”

“Naast deze fusie zijn er ook plannen om te internationaliseren binnen Europa. Het is een eer om de handen in elkaar te kunnen slaan met Bafa Drones en vooral met een luchtvaartexpert als Martin Keller in zee te kunnen gaan. Met Noordzee Drones hadden we altijd respect voor Bafa, voor ons echt een referentie in de luchtvaart. Noordzee Drones is op zijn beurt nog altijd de nummer één qua opleiding en in volle evolutie. Bafa Drones is voor ons een enorme versterking op vlak van expertise. We hadden altijd de ambitie om geografisch te groeien en te schalen, nu hebben we er nog een pak ervaring bij. Bafa Drones is voor ons een ernstige partner die de kwaliteit van de dienstverlening nog zal optimaliseren. Met de nieuwe Europese opleidingen willen we meer gaan inzetten op de huidige en nieuwe specialisaties. Martin Keller wordt meteen de nieuwe coo en Laurent Geeraerts wordt head of training & operations. Ik kan niet wachten om samen aan de slag te gaan.”

Opleidingen

“Met Bafa Drones waren we op zoek naar een versterking om Europese opleidingen aan te bieden en om onze tak van drone-inspecties nationaal verder uit te bouwen”, aldus coo Martin Keller. “Een betrouwbare partner was voor ons hierbij zeer belangrijk. Bij Bafa werken we al jaren aan een maximale graad van dienstverlening. Noordzee Drones is voor ons dan ook de geknipte en sterke partner om het visionaire werk verder te zetten.”

“De mogelijkheden zijn legio. Belangrijk is dat we de opleidingen kunnen versterken, maar tegelijk de verderzetting garanderen in Antwerpen, Brussel en Limburg. Ik zal mij persoonlijk ook verder inzetten om de technologische toepassingen van dronesystemen – autonome- en BVLOS-systemen – en de doorgedreven digitalisatie van onze diensten verder uit te bouwen. Verder hebben we een rijke expertise aan inspecties met drones in de haven van Antwerpen. De fusie tussen de haven van Antwerpen en Zeebrugge kan in deze geen toeval zijn en is een belangrijk signaal.”

Info: www.bafanoordzeedrones.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.