Nieuwe automatenshop Seefood in Wenduine opent woensdag: voor ontbijt, aperitief of pizza op het strand

Bakker Tristan Liekens en onderneemster Céline Janssenswillen bij de automaten. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Woensdag opent op de Zeedijk in Wenduine automatenshop Seefood de deuren. “We willen het de strandgangers wat gemakkelijker maken”, zegt Céline Janssenswillen, die voor een ontbijtassortimentje de handen in elkaar sloeg met bakkerij Petris.

“Het idee is gegroeid uit wat ik zelf dikwijls ervaren heb als ik in Wenduine op vakantie was: op heel de dijk is er niet één winkeltje waar je vanop het strand snel even een drankje kunt halen. De dichtstbijzijnde supermarkt is in de Kerkstraat: daar kan je moeilijk in je zwembroek naartoe”, vertelt Céline Janssenswillen (29).

Ter plaatse afbakken

In de automatenshop vind je alles voor je aperitief aan de strandcabine: nacho’s bijvoorbeeld, maar ook een frisse pint of een flesje wijn. Om de grote honger te stillen, staat er ook een pizza-automaat. “De pizza’s worden, afhankelijk van de keuze, in drie of vier minuutjes afgebakken.”

Bakkerij Petris levert elke dag een kraakvers ontbijtassortimentje. “Voor ons is het fijn dat we er nog een adresje bij hebben waar de mensen ons brood kunnen halen. We overwogen een tweede winkel dichter bij het centrum, maar toen kwam Céline met haar idee”, aldus Tristan Liekens. Ook het drooggebak in de automaat komt uit zijn bakkerij. “En binnenkort misschien ons zeewierbrood, omwille van die knipoog naar de zee.”

“De naam is met twee e’s geschreven omdat we natuurlijk geen viswinkel zijn. We willen ons wel aanpassen aan het publiek: ‘s zomers ijsjes in de automaat, in de winterperiode misschien wat broodbeleg.”

Seefood, Zeedijk 28, is vanaf woensdag 1 mei elke dag open van zes uur ‘s morgens tot middernacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier