Mol Cy uit Staden breidt uit met nieuwe werkplaats en gaat op zoek naar extra krachten

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

“Als toonaangevend constructeur van transportmaterieel en onderaannemer van diverse metaalconstructies, gaan we onze productiecapaciteit verhogen door de bouw van een nieuwe productiehal van meer dan een halve hectare”, klinkt het bij het bedrijf.

“De opkomst van de e-commerce, de energie-transitie, de nood aan duurzame producten en circulaire economie zorgen er voor dat al onze afdelingen op volle productiecapaciteit draaien. Om verder te groeien investeren we, naast de uitbreiding van onze productie, ook in nieuwe machines. Met deze uitbreiding willen we niet alleen onze marktpositie versterken, maar ook nieuwe kansen creëren voor werkgelegenheid in de regio”, vertelt Agneta Develter namens het bedrijf.

Meer dan 400 enthousiaste medewerkers vormen op vandaag het kloppend hart van Mol Cy, die dit jaar 80 jaar bestaat. Sinds 1 jan 2022 staan er aan het hoofd van de West- Vlaamse groep drie eigenaars met samen 70 jaar ervaring binnen de firma.

“De groep MOL steunt op vier business units op drie locaties. In iedere afdeling leveren we producten van de hoogste kwaliteit met een lage total cost of ownership. De verkoop, engineering, productie en naverkoop gebeurt allemaal door onze eigen mensen. Op die manier kunnen we heel snel inspelen op de vraag van de markt en de klanten. In de verschillende afzetmarkten werken we ook samen met lokale service punten om de beste naverkoop te kunnen bieden.”

Trailers

“We bouwen trailers voor de lokale markt, vuilniswagens voor België en de buurlanden, special trucks en rangeertoestellen voor een wereldwijde afzetmarkt. Ons state of the art machine park zetten we ook in als toeleverancier voor wereldspelers”, klinkt het.

“Om verder te bouwen aan dit verhaal, hebben we nood aan 30 extra arbeidskrachten die dagelijks meewerken aan ons breed productgamma. We zijn op zoek naar getalenteerde enthousiastelingen met diverse vaardigheden, variërend van technisch tot administratief, die willen bijdragen aan de groei en het succes van Mol Cy.”

Wie bij ons aan de slag gaat, komt terecht in een familiale werkomgeving, met ruimte voor opleiding en professionele ontwikkeling, aldus het bedrijf. Kijk gerust eens op www.werkenbijmol.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier