“Dit wordt een win-win voor beide winkels”: Michèle en Tijs (Proxy Delhaize) nemen straks ook Delhaize in Westlaan over

De Delhaize in de Westlaan krijgt nieuwe bazen, Michèle Devos en Tijs Beernaert zien het alvast helemaal zitten.
Wouter Vander Stricht

Ook de Delhaize-vestiging in de Westlaan in Roeselare heeft een overnemer en dat zijn bekende gezichten. Michèle Devos en Tijs Beernaert, die nu al twee jaar Proxy Delhaize op De Munt runnen, zien hun werknemersbestand vertienvoudigen door deze overname.

Sinds februari 2022 zijn Michèle Devos (32) en Tijs Beernaert (35) de uitbaters van Proxy Delhaize op De Munt in Roeselare, zo hopen nu ook zo snel als mogelijk aan de slag te kunnen in de Westlaan. “We zijn hier nu twee jaar geleden gestart. Aanvankelijk was enkel Michèle, die nu nog in bevallingsverlof is, hier fulltime actief. Ik ging nog werken en hielp hier uiteraard ook. Maar ik deed het zo graag, dat ik na een jaar ook in de zaak ben gekomen. Hier werken we met een zestal mensen, en wij zelf steken uiteraard ook mee de handen uit de mouwen.”

Michèle en Tijs, ondertussen de ouders van Madeleine (3,5) en Claire (zes weken), keken al uit naar een tweede winkel. En ze kregen nu ook het goede nieuws dat ze de Delhaize in de Westlaan kunnen overnemen. “Wanneer we daar exact zullen kunnen starten weten we zelf nog niet. Dat zal ergens tussen juni en september zijn, als het van ons afhangt liefst zo snel mogelijk.”

De meerwaarde van de versafdelingen

Het koppel krijgt er meteen een team van 60 medewerkers bij. “En het is de bedoeling dat die ook allemaal zullen blijven. Dit is ook voor beide winkels een win-win. We zullen ons assortiment kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld met de bereidingen uit de versafdelingen – van vlees tot vis – in de Westlaan. Dit was dus een opportuniteit voor ons, een uitdaging waar we met volle goesting naar uit kijken. We wonen in Roeselare, het blijft dus dicht bij huis.” Het koppel huist in Oekene, Michèle is afkomstig Sint-Eloois-Winkel, Tijs uit Koekelare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier