An-Sofie maakt bijzonder keramiek in haar Atelier

An-Sofie Bonte met haar zelfgemaakte keramiek. © YK
Redactie KW

Op 14 en 21 december stelt An-Sofie Bonte (25) haar huis in de Pluimstraat 9 open om haar zelfgemaakte keramiek te verkopen.

De keramiste komt oorspronkelijk uit Menen, maar woont sinds een jaar samen met haar vriend in Kortrijk. Als kind ging ze naar de Stedelijke Academie in Menen. “Ik ben altijd graag met klei bezig geweest en volgde daar beeldhouwkunst.” Na haar studies bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent begon het creatieve toch weer te kriebelen. “Ik vond wel een job in de marketing. Maar ik heb me ook opnieuw ingeschreven bij de Stedelijke Academie om een cursus keramiek van twee jaar te volgen”, vertelt ze.

Al vier jaar maakt ze thuis haar eigen keramieken schalen en potjes, toch is ze pas in oktober begonnen met Atelier An-Sofie. “Voorheen gaf ik het weg als cadeautjes aan familie en vrienden,” zegt ze. “In december zal ik voor het eerst van thuis uit verkopen.” Een eigen zaak ziet ze zichzelf voorlopig niet snel starten “Er kruipt veel tijd in het maken van keramiek en als je dan ook nog een eigen pand hebt, moet je dat allemaal doorrekenen aan de klant,” legt An-Sofie uit. “Dan wordt een schaal al snel te duur en dan krijg je het niet meer verkocht. Een pop-up zal ik misschien wel nog proberen.”

Vandaag werkt ze voor Festivole, het bedrijf van haar ouders dat feestmateriaal verhuurt. “Ik heb geluk dat ik werk bij mijn ouders, dat ze flexibel zijn en mij volop steunen”, zegt ze daarover. “Ik krijg nu bijvoorbeeld wat meer tijd om de twee verkoopzaterdagen in december voor te bereiden. Ook staat de oven om keramiek in af te bakken in hun magazijn.” (YK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier