Alfred Hoet geeft de fakkel door bij Hoet Trailers

vlnr. Alfred Hoet, Kris Dobbelaere en Thibault Jonnaert. © GF
Redactie KW

Op 77-jarige leeftijd heeft Alfred Hoet, oprichter en geestelijke vader van Turbo’s Hoet uit Hooglede, beslist om de leiding van het constructiehuis ‘Hoet Trailers’ over te dragen aan Kris Dobbelaere.

“Als Belgische constructeur wordt het door de hoge loonkost alsmaar moeilijker om te overleven”, zegt Alfred Hoet bij zijn afscheid. “Daarom hebben wij beslist om onze eigen productie nog meer te gaan richten op kwalitatief sterke voertuigen op maat. Iets wat zeldzamer aan het worden is, maar nog gesmaakt wordt door de transporteurs. Voor de meer standaardgerichte producten werken wij samen met grote namen als Magyar, Ardor en nu ook Kässbohrer.

De opvolger van Alfred Hoet aan de top van het bedrijf is Kris Dobbelaere uit Zwevegem. “Hij is al 25 jaar actief in de oplegger-wereld en ik volg hem al vele jaren”, zegt Alfred Hoet. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de ideale man is om het bedrijf te gaan leiden en vooral ook om het commerciële luik wat extra kracht bij te zetten”.

Nauwe samenwerking

Hoet Trailers gaat in de toekomst nauw samenwerken met The Truck Company, het bedrijf dat wordt geleid door Thibault Jonnaert, de kleinzoon van Alfred Hoet. Deze onderneming is heel actief op de tweedehandsmarkt van industriële voertuigen. Thibault en Kris willen op die manier totaaloplossingen aanbieden aan de transportwereld. Ze krijgen alvast de volle steun van de familie Hoet.

Vanavond wordt de nieuwe CEO voorgesteld aan het personeel tijdens een receptie in Hooglede. Iedere werknemer mag hierdoor zijn werkpost een uur vroeger verlaten, wat alvast heel goed werd onthaald.

Hoet Trailers telt 72 werknemers in Hooglede en 48 in het nevenbedrijf Bizien in Saint-Pol de Léon (Frankrijk). (JRE-RRZ)

Lees hierover ook on Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.