Albert Heijn bouwt vestiging in Oostende

De nieuwe Albert Heijn-vestiging komt langs de nu al drukke Torhoutsesteenweg. © PETER MAENHOUDT
Hannes Hosten

Op de Torhoutsesteenweg is de bouw gestart van een Albert Heijn-supermarkt. Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA) onthaalt het nieuws met gemengde gevoelens.

De nieuwe Albert Heijn-vestiging, de eerste in Oostende, wordt gebouwd op de Torhoutsesteenweg 541-543, vlak naast Rapid Autowas. “Het verhaal is een beetje vergelijkbaar met dat van Decathlon op de plaats van de vroegere Oostendse Hallen”, vertelt schepen Verkeyn. “De bouwvergunning en de socio-economische vergunning werden al in 2015 toegekend door het vorige stadsbestuur, maar daarna volgden beroepsprocedures.”

Een naburige supermarkt bracht de zaak voor de raad voor vergunningsbetwistingen, maar die oordeelde uiteindelijk dat er geen probleem was en dat Albert Heijn er mocht komen. Als de vergunningen zijn toegekend door het stadsbestuur en de beslissing is correct genomen, kan je er niet veel meer tegen doen”, zegt Charlotte Verkeyn.

Koele minnaar

“Als stadsbestuur zijn wij een koele minnaar van deze nieuwe supermarkt op de Torhoutsesteenweg. Het is zowel een zegen als een vloek. Natuurlijk brengt zo’n nieuwe winkel heel wat werkgelegenheid met zich. Daar kan je niet tegen zijn. Maar we beseffen ook dat deze zaak voor extra mobiliteitsproblemen kan zorgen en niet in het belang is van de binnenstad”, stelt Verkeyn.

“Ik denk dat we moeten leren leven met deze realiteit”, aldus Charlotte Verkeyn. “We zullen oplossingen moeten vinden voor de mobiliteit en zorgen dat de binnenstad een meerwaarde blijft bieden. Het is een moeilijke evenwichtsoefening, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. We hebben mooie winkels in de binnenstad en mensen komen er nog altijd graag. We moeten uitgaan van de sterkte van onze eigen binnenstad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier