Al shoppend sparen voor bier

V.l.n.r. Peter Cauwelier, Magali Merchie, schepen Virigini Breye en voorzitter Dirk Deleye. © WO
Redactie KW

Op 24 augustus start handelaarsvereniging Shop en Beleef de actie Spaar hier voor bier.

Voorzitter Dirk Deleye: “We hebben alle handelaars uit Groot-Menen aangeschreven, ook zij die geen lid zijn van Shop en Beleef, zodat ze konden instappen in onze actie en dat volledig gratis. Van de 300 aangeschreven handelaars is er driekwart meegegaan in het verhaal. Dat komt neer op 232 deelnemende zaken.”

Voor de actie, die loopt tot 27 september, liet Shop en Beleef 4.000 flessen brouwen. Daar prijken tien verschillende etiketten met nostalgische foto’s op. “We willen met de actie de mensen aansporen om in hun eigen stad hun inkopen te doen en de handelaars te stimuleren onze cadeaubonnen te promoten.”

Vijf stempels verzamelen

Deelnemen is heel eenvoudig. “Wie een aankoop doet in om het even welke deelnemende zaak in Groot-Menen krijgt een stempel. Het aankoopbedrag speelt daarbij geen enkele rol. Wie een volle kaart met vijf stempels inlevert van evenveel verschillende zaken krijgt een fles bier aangeboden. Verzamelaars kunnen ook proberen om de tien verschillende flessen (verschillende foto’s) te bemachtigen.”

Na deze actie wil Shop en Beleef nog zijn traditionele acties zoals de verwendag en de eindejaaractie organiseren. De deelnemende zaken zijn te herkennen aan de speciaal ontworpen affiche die je er terugvindt. (WO)

Info: www.shopenbeleef.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier