Dieven al voor 2e keer aan de haal met vensters van zelfde nieuwbouw in Moen

Redactie KW

Een Vlaming wordt met een baksteen in de maag geboren en wil dus niets liever dan een eigen huis. Zo ook Andy Commeyne, die sinds september vorig jaar zelf een nieuwbouwwoning bouwt langs de Bossuitstraat in Moen. Maar hij wordt niet van tegenslag gespaard: voor de tweede keer in enkele maanden tijd gingen dieven aan de haal met vensters. “Zij hebben ze gewoon uitgebroken”, aldus Andy.

Het zal je maar overkomen: je steekt al je vrije tijd en heel wat geld in een nieuwbouwproject, maar dan komen criminelen op de proppen. Andy Commeyne maakte het allemaal mee. Voor de tweede keer in enkele maanden tijd zelfs… “Begin juli kregen we een eerste keer met een serieuze tegenslag te maken”, vertelt de 30-jarige Moenenaar. “We hadden ramen besteld bij de firma B&M uit Lokeren en hadden die eigenhandig geïnstalleerd, maar enkele dagen later moesten we plots vaststellen dat er een aantal gewoon waren verdwenen. Dieven hadden de vier ramen vooraan en het grote raam achteraan uitgebroken en meegenomen. We konden dit moeilijk vatten. Wie gaat er nu vensters stelen die al in het gebouw vastzitten?”

10.000 euro

Meteen was Andy een goede 4.000 euro kwijt. “Bij de verzekering moest ik niet aankloppen: ik ben verzekerd voor diefstal op de werf en voor schade door diefstal. Dit valt daar dus buiten. Ook dit keer ben ik de pineut. Wat ik niet begrijp, is dat ze weer de vier ramen vooraan en het raam achteraan meenamen. Ze namen ook de voordeur mee, zodat er dit keer geen 4.000, maar 6.000 euro verloren is gegaan. Dat is dus 10.000 euro in totaal, een heleboel geld.”

(AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.